Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γνωριμία μαθητών δημοτικών της Κοζάνης με τη Ρομποτική – Συνεχίζεται το χριστουγεννιάτικο bazaar στο Αρχοντικό του Λασσάνη



aaitdfi76fg9ipoj

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με την Α/Βάθμια εκπαίδευση Κοζάνης και το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, πραγματοποίησαν ολοήμερη εκδήλωση γνωριμίας με την ρομποτική στο “Κοβεντάρειο” την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στην οποία οι μαθητές των τάξεων, Δ,Ε,ΣΤ της Α/βαθμιας εκπαίδευσης ήρθαν σε επαφή με τις αρχικές έννοιες της ρομποτικής και κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν το πρώτο τους ρομπότ, της σειράς Lego Mindstrorm.

Στο τέλος της ενημέρωσης προέκυψαν με κλήρωση τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τις διαλέξεις εκπαιδευτικής ρομποτικής, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τρία αναλυτικά θεματικά εργαστήρια στο Media Lab της Βιβλιοθήκης. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στα προτεινόμενα εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια μιας πραγματικής διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων, υπό πίεση χρόνου, με ανεπαρκείς πόρους και άγνωστους ανταγωνιστές. της ρομποτικής και της αστρονομίας.

akitfykyf8ku8ilΜετά τη λήξη των εργαστηρίων όλα τα παιδιά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Lego Mindstrorm που προμηθεύτηκε η βιβλιοθήκη.

Ακόμα τα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα γνωριμίας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τον παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων) FIRST LEGO League ή αλλιώς FLL, που θα διεξαχθεί από την eduACT για τρίτη συνεχόμενη χρόνια το Μάρτιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη! Οι ομάδες που θα διακριθούν στον ελληνικό τελικό, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη συνέχεια στις παγκόσμιες διοργανώσεις FLL στις οποίες διαγωνίζονται περισσότερες από 80 χώρες! Οι εγγραφές των ομάδων για τον ελληνικό τελικό θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου του 2016.


b87t7gp8999Ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο bazaar που θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης (Αρχοντικό Λασσάνη). Συνεχίζεται έως τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου καθημερινά 9:30 – 14:00 και 17:00 – 20:30 το Αρχοντικό του Λασσάνη θα ανοίξει τις πόρτες του προκειμένου να μας βάλει σε μία Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τις γυναίκες του συλλόγου να εκθέτουν τις δημιουργίες τους που θα ικανοποιήσουν και τους ποιο απαιτητικούς.

Αυτές τις μέρες είναι ευκαιρία να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας δώρα μοναδικά φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Αυτές τις γιορτινές μέρες ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης θα δώσει μέρος των εσόδων στο συσσίτιο του Δήμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.