Η Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης



luyfgiulgugigiughiik

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συνεχίζει τον δημιουργικό διάλογο με σημαντικούς φορείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης προσκάλεσε τους φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών σε ανοιχτή γενική δοκιμή της παράστασης «Βρικόλακες» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή. Οι φοιτητές παρακολούθησαν την ανοιχτή πρόβα, σκίτσαραν στα μπλοκάκια τους, τράβηξαν φωτογραφίες και συζήτησαν με τους συντελεστές της παράστασης για το έργο, τα θέματα, για τους ήρωές του.

Η συνάντηση υπήρξε εξαιρετικά γόνιμη και ανοίγει ένα ακόμη παράθυρο συνεργασίας και δημιουργικής ζύμωσης με τη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας και με ταλαντούχους ανερχόμενους καλλιτέχνες που δρουν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

Οι παραστάσεις συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα 7, Πέμπτη 10, Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης στις 9.00μ.μ.  Ενημερώνουμε τους θεατές πως οι θέσεις είναι περιορισμένες και αριθμημένες και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Εξασφαλίστε τη δική σας κάνοντας εγκαίρως κράτηση:

Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης

Καθημερινά 10.00π.μ.-2.00μ.μ.

Τηλ: 6987991949

Καθημερινά 10.00π.μ.-2.00μ.μ. και 6.00μ.μ-8.00μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή 12.00μ.μ.-2.00μ.μ. και 6.00-8.00μ.μ.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

–                      Στο ταμείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης τις ημέρες των παραστάσεων: 6.00μ.μ.-9μ.μ.

–                      Μέσω του Viva.gr

o   Ηλεκτρονικά, μέσω της σελίδας:

https://www.viva.gr/tickets/theater/aithousa-texnis-kozanis/vrikolakes-tou-ipsen/

o   Τηλεφωνικά, καλώντας στο 11876

o   Στα καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 € κανονικό & 7 € μειωμένο

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Απόδοση-σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή

Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ

Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου

Ηχητικός σχεδιασμός: Οδυσσέας Γκάλλιος

Φωτισμοί: Ρίτσαρντ Άντονυ

Κατασκευή κοστουμιών: Παρασκευή Ορφανίδου

Βοηθός ενδυματολόγου: Σοφία Τσιριγώτη

Διανομή (με σειρά εμφάνισης):

Ρεγγίνε: Σοφία Αντωνίου

Έγκστραντ: Γιώργος Φράγκογλου

Πάστορας Μάντερς: Δημήτρης Ναζίρης

Κυρία Άλβινγκ: Ελένη Δημοπούλου

Όσβαλντ: Δημήτρης Φουρλής

Μπορούμε να ζήσουμε με τον τρόπο που επιθυμούμε; Πόσο εύκολο είναι να απαλλαγούμε από το παρελθόν μας; Πόσο αιχμάλωτοι είμαστε στις κοινωνικές προκαταλήψεις και επιταγές; Στους Βρικόλακες (1881), το αριστούργημα του Ίψεν, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους συντηρητικούς κύκλους, όταν πρωτοπαίχτηκε, παρακολουθούμε τον αγώνα μιας γυναίκας να αποτινάξει τα δεσμά που της επιβάλλουν η κοινωνία, η εκκλησία και η οικογένεια, αλλά και το κόστος που καλείται να πληρώσει γι’ αυτή της την «επανάσταση».

Η δίψα για την κατάκτηση της ελευθερίας στέκεται απέναντι στην υποκρισία, την άρνηση της σεξουαλικότητας και τις κοινωνικές συμβάσεις. Η διεισδυτική ματιά του Ίψεν δεν αφήνει τίποτα όρθιο σε ένα αγέραστο κείμενο υψηλής δραματικής έντασης και αξεπέραστης ψυχογραφικής αλήθειας που δίνει τη δυνατότητα για σπουδαίες ερμηνείες και μια σύγχρονη, καίρια σκηνική ανάγνωση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.