Ανακοινώσεις του Δήμου Βοΐου για το αρχοντικό Τζώνου στη Σιάτιστα και για την απαγόρευση κυκλοφορίας στον δρόμο Τσοτυλίου



dimos_voiouΧρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο η αγορά των 5/8 του αρχοντικού Τζώνου στη Σιάτιστα

Στην αγορά του αρχοντικού Τζώνου στη Σιάτιστα προχώρησε ο Δήμος Βοΐου, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και από ιδίους πόρους. Πιο συγκεκριμένα, η αγορά αφορά ένα διατηρητέο κτίριο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του (710 τ.μ.) και τον λιθόκτιστο μανδρότοιχο, ιδιοκτησίας κατά τα 5/8 κ. Θεοδώρου Χαρ. Τζώνου.

Ο Δήμος Βοΐου διευκρινίζει ότι 3/8 του αρχοντικού Τζώνου ο πρώην Δήμος Σιάτιστας (νυν Δήμος Βοΐου) τα  απέκτησε από τη δωρεά των κληρονόμων, με την υπ’ αριθμ.5912/13-12-2010 συμβολαιογραφική πράξη της συμβολαιογράφου Ελένης Θεοδώρου – Τζήκου νομίμως μεταγγραφείσης.

Η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου από το Δήμο Βοΐου είναι ζωτικής σημασίας γιατί καθιστά δυνατή την αποκατάσταση και αναστύλωσή του με σκοπό τη διατήρηση ενός εξαιρετικού δείγματος αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, το οποίο αν διασωθεί θα συνδράμει στην περαιτέρω αξιοποίησή του και ταυτόχρονα στην προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και στην τουριστική προβολή του Δήμου και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξή του.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε επαρχιακό δρόμο Τσοτυλίου για αποκατάστασης ζημιών

Από το Δήμο Βοΐου ανακοινώνεται ότι η γέφυρα του επαρχιακού δρόμου Τσοτυλίου – Γρεβενών , στη διαδρομή μέσω Τ.Κ. Αηδονιών, μετά τον οικισμό Φυτωκίου της Δημοτικής Ενότητας Τσοτυλίου, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχει υποστεί η γέφυρα.

Κατά συνέπεια, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων από τον ανωτέρω δρόμο για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα με τους οδηγούς των οχημάτων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.