CodeGirls 2.0 στην Κοζάνη: Επιστρέφει το διαδραστικό πρόγραμμα προγραμματισμού για κορίτσια!



uylotgt8iuygti8gi

Το Mataroa, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ, επιστρέφουν με ένα καινούργιο 4ήμερο πρόγραμμα για τα CodeGirls της Κοζάνης, το Σάββατο και την Κυριακή, 5-6 και 12-13 Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00, στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη!  

Το CodeGirls 2.0 απευθύνεται σε όσα κορίτσια συμμετείχαν στο πρώτο πρόγραμμα τον Μάρτιο και έχουν ηλικία 13-17!  Επίσης, απευθύνεται σε όσα κορίτσια αυτής της ηλικίας, γνωρίζουν τα βασικά των γλωσσών προγραμματισμού HTML5 και CSS3.

Τον Μάρτιο, το CodeGirls ξεκίνησε με μια εισαγωγή στις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS3, και πλέον, το πρόγραμμα θα ασχοληθεί πιο αναλυτικά τις τεχνολογίες HTML, CSS και Javascript και τα βασικά ενός JS framework. Επιπλέον, τα CodeGirls θα μάθουν τους τρόπους λειτουργίας και τα εργαλεία για να μπορούν να δουλεύουν και να μαθαίνουν μόνες τους!

Εισηγήτρια του προγράμματος θα είναι η Ελίζα Καμπερογιάννη, προγραμματίστρια και  μέλος του Google Developers Group της Θεσσαλονίκης!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Την αίτηση συμμετοχής θα τη βρείτε στο http://mataroa.org/codegirls-vol-2-forma-eggrafis/

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου.

Υποστηρικτές και συνεργάτες του προγράμματος είναι Information Networks Institute του πολύ φημισμένου αμερικάνικου πανεπιστημίου Carnegie Mellon University, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και το Tuvunu Greek Mountain Tea.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.mataroa.org/codegirls.

Για θέματα τύπου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αντώνη Παπαδόπουλο, συν-ιδρυτή του Mataroa, στα 6937453402 και antonis@mataroa.org

Σχετικά με το Mataroa
Το Mataroa, www.mataroa.org, είναι ένα μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού με έδρα την Καλαμάτα και στόχο τον επαναπροσδιορισμό της κουλτούρας και της εκπαιδευτικής ταυτότητας της πόλης.

Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες δράσης του Mataroa, με άμεση εφαρμογή στους τομείς εκπαίδευσης, αγροτικής οικονομίας, τουρισμού, ναυτιλίας, αστικής ανάπτυξης και πολιτισμού. www.mataroa.org

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.