Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης



zhfgtsfhrjgdhkjyjgyh

Στην Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αθηναίων, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, o οποίος είναι και Πρόεδρος του Δικτύου και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ελένη Τασοπούλου. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι πόλεις που είναι ήδη μέλη του Δικτύου, καθώς και εκπρόσωποι δήμων που κατέθεσαν αίτηση ένταξης. Σε πνεύμα συνεργασίας συζητήθηκαν διάφορα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του Δικτύου, ενώ λήφθηκε ομόφωνα απόφασης ένταξης νέων μελών.

Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια. Πρόκειται για μία προσπάθεια γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και πρακτικών μεταξύ των πόλεων ώστε μέσα από συνεργασία να προκύψουν καινοτόμες ιδέες και να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις επάνω σε ζητήματα πράσινης πολιτικής και περιβάλλοντος. Το Δίκτυο προτείνει τη σύνδεση της πληροφορίας  και της ιδέας με την πράξη και την καθημερινότητα, ώστε να δοθούν σταδιακά  οικολογικές απαντήσεις και λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις, κοινωνικές και περιβαλλοντικές, των πόλεων του μέλλοντος.

Σήμερα, δεδομένης της προτεραιότητας  για ποιότητα ζωής στην πόλη, τείνουμε ολοένα και περισσότερο να σκεφτούμε ότι το μέλλον των πόλεων ανήκει στο πράσινο. Η αστική οικολογία είναι σε πλήρη άνθηση διεθνώς και οι φωνές  για «πράσινες πόλεις», πολλαπλασιάζονται.

Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων έχει πραγματοποιήσει  μέχρι στιγμής διάφορες δράσεις (συνέδρια, ημερίδες, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα κ.λ.π), ενώ έχει εκδώσει έναν Οδηγό Καλών Πρακτικών για τη Βιώσιμη Διαχείριση του αστικού νερού.

Στόχος του Δικτύου είναι η δημιουργία μια νέας σχέσης ανάμεσα στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, με τρόπο σταθερό και διαρκή, αξιοποιώντας την φυσική, ιστορική και πολιτιστική και κληρονομιά του κάθε τόπου.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.