Ημερίδα και διήμερες δράσεις σε σχολεία της Κοζάνης – Δείτε αναλυτικά



54qhy4q5uhyw56u4«Η φαντασία είναι εφόδιο για την κατάκτηση της γνώσης»

Στις 20 Νοεμβρίου συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989. Με την ευκαιρία αυτή, ο ΟΑΠΝ διοργανώνει την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ημερίδα στο Κοβεντάρειο  με τίτλο «Η φαντασία είναι εφόδιο για την κατάκτηση της γνώσης» και διήμερες δράσεις στα Δημοτικά Σχολεία στις 26 & 27 Νοεμβρίου, με προσκεκλημένες δυο συγγραφείς και μια σκιτσογράφο-εικονογράφο παιδικού βιβλίου.

Η Αγγελική Βαρελλά, η Τέτη Σώλου και η Ιωάννα Μπαμπέτα, έρχονται στην Κοζάνη, φορώντας ζεστή ζακέτα. Τα σχολεία θα επισκεφτούν και θα κάνουν τα παιδιά να ονειρευτούν.

Η Αγγελική Βαρελλά θα μιλήσει για βιβλία λογοτεχνικά. Για αλήθειες, αλφαβήτες και για παραμυθένια δειλινά. Η Τέτη Σώλου με πινέλο μαγικό, κόμιξ θα φτιάξει στο λεπτό. Και η Ιωάννα Μπαμπέτα από τη βαλίτσα θα βγάλει ήρωες που ζωντανεύουν και τα παιδιά γοητεύουν.

Την Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο Κοβεντάρειο θα είναι κι οι 3 εκεί. Θα σας πουν πως “ η Φαντασία είναι εφόδιο για την κατάκτηση της γνώσης”. Γι΄ αυτό, αμέσως στο ημερολόγιό σου να το σημειώσεις.

Ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πλάσουν παραμύθια αληθινά με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του 1ου,  2ου , 3ου-4ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων Κοζάνης. Το πρόγραμμα δράσεων στα σχολεία έχει ως εξής:

την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στη ζώνη 9 με 10.45 π.μ οι τρεις συγγραφείς θα  επισκεφθούν το 1ο  Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης και στη ζώνη 11- 12.30 μ.μ.  το 2ο Δημοτικό σχολείο Κοζάνης.

την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου το πρωί στη ζώνη 9 με 10.45 π.μ οι τρεις συγγραφείς θα  επισκεφθούν το 3ο -4ο  Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης  (Χαρισίου Μούκα) και στη ζώνη 11- 12.30 μ.μ. το 13ο Δημοτικό σχολείο Κοζάνης.

Η κ. Αγγελική Βαρελλά θα αναπτύξει δράσεις στις τάξεις Ε και Στ με Θέμα: «Γνωριμία της συγγραφέα με τα παιδιά», η κ. Ιωάννα Μπακιρτζή-  Μπαμπέτα  θα συνεργαστεί με τις τάξεις Α και Β με Θέμα «Οι ήρωες των παραμυθιών ζωντανεύουν» ενώ η κ. Τέτη Σώλου θα συνεργαστεί με τις τάξεις Γ και Δ με Θέμα: «Ελάτε να φτιάξουμε κόμικς!».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.