Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη με αιχμές για το δημόσιο διάλογο των υποψηφίων – Τι ανέφερε για ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ



mitsotakis_kiriakos

«Η ενότητα της ΝΔ δεν απειλείται από μία εσωκομματική διαδικασία, όπως δεν απειλείται και από το δημόσιο διάλογο, τον οποίο μετά επιτάσεως ζητάω», τόνισε από την Κοζάνη, όπου βρέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έριξε αιχμές σε όσους αρνούνται το δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων προέδρων. «Τα κόμματα μπαίνουν σε εσωστρέφεια όταν δε συζητούν, όταν βάζουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και όταν περιορίζουν τη συζήτηση στα θέματα της διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα θέματα της μικρής ΔΕΗ και την πώληση του ΑΔΜΗΕ ο κ. Μητσοτάκης, αφού επισήμανε ότι η Κυβέρνηση υπέγραψε στο 3ο μνημόνιο την πρόβλεψη να δρομολογήσει τις εξελίξεις, ώστε μέχρι το 2020 το 50% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ιδιώτες, τόνισε ότι ο ίδιος αυτό που ανέφερε για το θέμα είναι ότι η τακτική επιδότηση των 600 εκατομμυρίων του ασφαλιστικού της ΔΕΗ, μπορεί να μειωθεί και να αντικατασταθεί από μία πώληση παγίων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ, τα οποία, όπως επισήμανε ούτως ή άλλως θα πουληθούν από μία απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Οινοποιείο ΕΑΣ Αμύνταιου και στη συνέχεια την πόλη της Φλώρινας, ενώ παραβρέθηκε και στην εκδήλωση μνήμης στο μνημείο του «Λόφου Υπολοχαγού Καπιτσίνη», στην περιοχή «Καστράκι» Σιάτιστας, εκεί όπου είχε πολεμήσει το 1912 ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με άλλους εθελοντές Κρητικούς, για την απελευθέρωση της πόλης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη με αιχμές για το δημόσιο διάλογο των υποψηφίων – Τι ανέφερε για ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.