CJ Giovanni: Ένας Κοζανίτης Dj στη Νάξο! Συνέντευξη του Γιάννη Χαρίση στο kozaniLife.gr



Επιμέλεια Καραδημούλας Σάκης για το kozaniLife.gr

 Γιάννης Χαρίσης, ένας μουσικός παραγωγός με καταγωγή από την Κοζάνη. Ο Γιάννης μετράει 20 χρόνια στη διασκέδαση της Κοζάνης και όχι μόνο. Φέτος τον βρίσκουμε στο LEVEL Open Air Bar στο νησί της Νάξου.

Χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και είναι γνωστός στο ευρύ κοινό της Κοζάνης, πάμε να δούμε τι είπε στο kozaniLife.gr, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

– Θα ήθελα να μου πεις Γιάννη, πόσα χρόνια ασχολείσαι με το DJing και ποιά ήταν τα ερεθίσματά σου;
 
Από που να ξεκινήσω; Θα πώ αναφορικά: outsider, plus one, για 2 χρονια club Osiris, για 4 χρονια Club La Palma. ‘Οσο για guest σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας και εξωτερικο στην Αυστρία (Nightflight Club), στο Μιλάνο (Rose Club) και στην Ελβετία (Cafe Del mar).
 
Επαγγελματικά ασχολούμαι 20 χρόνια. Πρώτοι μου δίσκοι ήταν fingers inc – my ….cece peniston – finally…liquid – time to get up.
 

– Πόσο έχει αλλάξει η διασκέδαση του “τότε με τη διασκέδαση του σήμερα”, κυρίως από άποψη του πόσο βγαίνει πλέον ο κόσμος σε σχέση με παλαιότερα;
 
Η νύχτα δεν άλλαξε, ο τρόπος διασκέδασης άλλαξε. Νομίζω είναι πιο πολύ θέμα διάθεσης. Αν βομβαρδίζεσαι κάθε μέρα από την τηλεόραση, λογικό είναι η ψυχολογία να πέφτει. Οι πιτσιρικάδες ψάχνονται και είναι συνέχεια στην γύρα. Παλιά, (όταν λέω παλιά εννοώ ας πούμε το 2000 περίπου) δεν ψαχνόσουνα, ήξερες που θα πας. Εν τω μεταξύ οι παλιοί πελάτες οι σημερινοί 35άρηδες και πάνω έχουν κουραστεί να βγαίνουν. Έζησαν την καλή εποχή της διασκέδασης, με τις παχιές αγελάδες.
 

– Πώς θα έκρινες τη διασκέδαση της Κοζάνης;
 
Η Κοζανη ειχε χαρακτηριστεί παλαιότερα η Μύκονος του βορρά (απο μουσικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς). Σήμερα ο κόσμος της Κοζάνης και γενικά όλοι οι Έλληνες όπως προανέφερα έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας με αποτέλεσμα να αφιερώνουν λιγότερες ώρες για την διασκέδασή τους. Η νύχτα της Κοζάνης κάνει τα πάντα για να διασκεδάσει τον κόσμο της απλώς δεν υπάρχει ψυχολογία.
 

– Ξεκινώντας τη δουλειά αυτή, ποιά ήταν τα όνειρά και οι βλέψεις σου;
 
Το djing ειναι ενα απροβλεπτο επαγγελμα, απλος ο dj ζει το παρον…

 
– Μέσα από τα μάτια της κρίσης, ήσασταν ο κλάδος που υποδέχτηκε πρώτος τις δυσκολίες, η νυχτερινή διασκέδαση έχει πληγεί ιδιαίτερα.
 
Δεν φταίει μόνο η κρίση, αλλά και ο πόλεμος που δέχεται αυτό το επάγγελμα από ανίδεους, (wannabe) που προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι djs, losers φωτομοντέλα που πιάσανε ακουστικά και παίζουν μουσική, προβάλλοντας περισσότερο “τα κάλλη τους”… losers ηθοποιοί και ποδοσφαιριστές που πιάσανε ακουστικά…νομίζοντας ότι με το να προσφύγουν σε αυτό το επάγγελμα θα αλλάξει η τύχη τους. Ζημια στο επάγγελμα κάνουν και στον εαυτό τους!
 

– Υπάρχουν οι ίδιες ευκαιρίες εργασίας ή χρειάζεται πλέον ένας dJ να τις αναζητά και να τις δημιουργεί;
 
Το επάγγελμα του dj θέλει γνώσεις και εμπειρία και φυσικά έναν καλό manager.
 

– Τελικά το djing, για πολλούς, είναι ένα χόμπι, για σένα Γιάννη είναι χόμπι, δουλειά ή κάτι στιγμιαίο και ότι καλό “ας έρθει”;
 
Για ό,τι κανεις και πληρώνεσαι για μένα είναι επάγγελμα. Ο κάθε dj πρέπει να σέβεται τον εργοδότη και τον κόσμο που σε πληρώνει για να τον διασκεδάσεις. Είναι λειτούργημα. Αν οχι; Καλύτερα να πάμε για ψάρεμα!
 

– Κλείνοντας θα ήθελα να μας πεις, ποιά είναι τα σχέδια σου, φέτος σε βρίσκουμε στη Νάξο. Αλήθεια πώς υποδέχτηκε η νησιωτική Ελλάδα τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, πώς το αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες αλλά και οι τουρίστες;
 
Ο επιχειρηματικός κόσμος της Νάξου δέχθηκε βαρύ πλήγµα από την πρωτόγνωρη ύφεση (capital controls, κλείσιμο των τραπεζών) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας πανικός που στοίχισε… Μετα το “τέλος καλό όλα καλά” το νησί άρχισε να ξαναπαίρνει το ρυθμο του. Φέτος βρίσκομαι στο LEVEL (open air bar)  και από το φθινόπωρο guest σε κάποιες πόλεις της Eλλάδος.

– Γιάννη, σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου, καλή συνέχεια στη δουλειά σου.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.