Παγκόσμια θλίψη: Νεκρός σε ηλικία 63 ετών ο ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς – Όλα δείχνουν αυτοκτονία



Σοκ στο Χόλιγουντ και την παγκόσμια κοινή γνώμη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του βραβευμένου με όσκαρ για το ρόλο του στην ταινία Good Will Hunting, Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Δευτέρα στο σπίτι του, στο Τιμπουρον της Καλιφόρνια, βορείως του Σαν Φρανσίσκο, σε ηλικία 63 ετών. Σύμφωνα με δήλωση των τοπικών αστυνομικών αρχών, «ο θάνατος οφείλεται σε αυτοκτονία λόγω ασφυξίας».

Στη δήλωσε αναφέρεται ότι το γραφείο του τοπικού σερίφη έλαβε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα), σύμφωνα με το οποίο ένας άνδρας βρέθηκε «αναίσθητος στην κατοικία του και δεν ανέπνεε». Οι δυνάμεις που έσπευσαν επί τόπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τον Γουίλιαμς και επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Η ατζέντης του διάσημου ηθοποιού, Μάρα Μπάξμπαουμ, δήλωσε ότι ο Γουίλιαμς «έδινε μάχη με βαριά κατάθλιψη», ενώ είχε δώσει στο παρελθόν μάχη με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Η συζύγός του, Σούζαν Σνάιντερ, δήλωσε: «Σήμερα το πρωί έχασα τον σύζυγο και καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες κι έναν όμορφο άνθρωπο. Ελπίζουμε ότι θα τον θυμόμαστε με επίκεντρο τις αμέτρητες στιγμές γέλιου και χαράς που χάρισε σε εκατομμύρια και όχι τον θάνατό του…»

Σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έπασχε από κατάθλιψη κάτι που επιβεβαίωσε και ο προσωπικός βιογράφος του που ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζητά σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής ».

Η σπουδαία καριέρα

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου, 1951 στo Σικάγο και είχε πάνω από τρεις δεκαετίες σπουδαίας κινηματογραφικής καριέρας και είχε γίνει διεθνώς γνωστός για το ρόλο του ως Μπάρι Λέβινσον στο αντιπολεμικό έπος «Good Morning Vietnam» (Καλημέρα Βιετνάμ) του 1987. Έχει επίσης κατακτήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με μεγάλες ερμηνείες όπως ο ρόλος του λαμπρού παιδαγωγού στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» και στην οικογενειακή κωμωδία «Mrs Doubtfire».

Το τελευταίο tweet του ηθοποιού

Το τελευταίο tweet του αμερικανού ηθοποιού ήταν μία παλιά φωτογραφία, όπου κρατούσε στην αγκαλιά την κόρη του. Μία ανάρτηση που έκανε πριν δύο εβδομάδες με αφορμή τα γενέθλια της Zelda Rae Γουίλιαμς.

Ο Γουίλιαμς ευχόταν χρόνια πολλά στην κόρη του και όπως έγραφε: «Ένα τέταρτο αιώνα ζωής συμπληρώνει σήμερα, αλλά πάντα θα είναι το μικρό μου κορίτσι…»

Η δήλωση Ομπάμα για τον «εξωγήινο» Ρόμπιν «Ηρθε στον κόσμο μας ως εξωγήινος και κατόρθωσε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε φυσικά στην κωμική σειρά της τηλεόρασης «Mork and Mindy» που έκανε διάσημο τον Γουίλιαμς στην δεκαετία του 1970 καθιερώνοντάς τον αμέσως στην κωμωδία. Ο ρόλος του εξωγήινου Mork τον οποίο ο Γουίλιαμς είχε υποδυθεί για πρώτη φορά το 1974 σε ένα επεισόδιο της σειράς «Ευτυχισμένες μέρες» ήταν μια αντανάκλαση της εκρηκτικής προσωπικότητας του ηθοποιού ο οποίος το 1997 ψηφίστηκε ως «ο πιο αστείος άνθρωπος του κόσμου» από τους αναγνώστες του περιοδικού Entertainment Weekly.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.