Σχόλια του υποψηφίου Δημάρχου Βοϊου Δ. Λαμπρόπουλου: Λίγη εργασία και μετά θα καααααάθεσαι!!!



Η απερχόμενη Δήμαρχος Βοΐου υπόσχεται επίσης 143 θέσεις μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Πρόκειται για τα προγράμματα που μέσω ΟΑΕΔ θα εργάζονται για λίγους μήνες νέοι ή μεγαλύτεροι σε ηλικία, και θα παίρνουν μετά την άγουσα για το ταμείο ανεργίας. Ο μισθός την περίοδο εργασίας; Κάπου κοντά στα 400 ευρώ ίσως και μεικτά. Μετά στην ανεργία. Αυτό είναι το όραμα και η δέσμευση της κας Ορφανίδου:

εργάζεσαι λίγους μήνες, δεν κουράζεσαι και μετά
θα …καααααάθεσαι!!!

Η απερχόμενη Δήμαρχος της φθηνής εργασίας για λίγους μήνες κατ’ έτος.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΪΟΥ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Υποσχέσεις δυστυχίας της κας Ορφανίδου

Η απερχόμενη Δήμαρχος Βοΐου στο πρόγραμμά της για την επόμενη πενταετία υπόσχεται 66 θέσεις εργασίας μέσω της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. Τοι εννοεί η …ποιήτρια; Μην εννοεί εργάτες σε εργολάβους; Μην εννοεί εργολάβους μικρών παρεμβάσεων; Μην εννοεί κάτι άλλο; Ίσως μας το πει στο μέλλον.

Υπόσχεται η κα Ορφανίδου 34 θέσεις εργασίας από την δικτύωση με εθνικούς η ευρωπαϊκούς φορείς. Πάλι το μόνο στοιχείο είναι ο – αυθαίρετος – αριθμός 34, και τα άλλα νεφελώδη. Μήπως είναι …μελετητές;

Υπόσχεται η κα Ορφανίδου 85 θέσεις εργασίας από την υλοποίηση δημοτικών έργων και εδώ είναι πιο ξεκάθαρη, αφού πρόκειται σαφώς για εργάτες, με κάποια μεροκάματα, σε …μερεμέτια. Δυστυχώς για τους εργάτες και τους …δημότες.

Ανικανότητα ή αναποτελεσματικότητα ;
η μη μετεγκατάσταση των  7 οικισμών της Νεάπολης

Τον χώρο μετεγκατάστασης των 7 οικισμών του πρώην Δήμου Νεάπολης που είχαν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό της 13ης Μάη του 1995, επισκέφτηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος με αφορμή την συμπλήρωση 19 ετών από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Ο κ. Λαμπρόπουλος διαπίστωσε για άλλη μια φορά την εγκατάλειψη που κυριαρχεί στον οικισμό και παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή ενέταξε, κατά δήλωση της, το έργο στο ΕΣΠΑ. Από τότε μέχρι και σήμερα εκείνο που διαπιστώνεται είναι η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις έναντι των σεισμόπληκτών κατοίκων.
Στην περιοχή των επτά οικισμών (Πυλωρί, Πεπονιά, Αξιόκαστρο, Κλήμα, Πολύλακκο, Τραπεζίτσα και Πανάρετη) συνεχίζουν να ζουν ακόμη οικογένειες σε κοντέϊνερ, οι οποίες αναμένουν την διανομή των οικοπέδων αλλά και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Μάλιστα με δήλωση της πέρυσι στις 5 Απριλίου 2013, η απερχόμενη δήμαρχος Βοίου, υποστήριζε ότι το έργο μπαίνει στην τελική φάση και η ανάδοχος εταιρία θα ξεκινούσε τις εργασίες για να αποπερατωθεί. «Θα το δούμε προσεχώς και άμεσα ολοκληρωμένο» υποστήριζε. Έκτοτε όμως δεν έγινε το παραμικρό. Τα συμπεράσματα δικά σας.    

Προτάσεις για νέους και εργασία

Η απερχόμενη Δήμαρχος Βοΐου υπόσχεται στο πρόγραμμά της για την επόμενη πενταετία, 500 θέσεις εργασίας. Δεν αναφέρει αν θα είναι ετήσιες ή για τα πέντε χρόνια της επόμενης δημοτικής θητείας.  Η κα Ορφανίδου υπόσχεται είτε υφιστάμενες είτε εποχιακές θέσεις εργασίας, χωρίς μάλιστα να εξηγεί με ποιες αμοιβές και για πόσο χρονικό διάστημα. Η κα Ορφανίδου αποδέχεται πως ο Δήμος δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Από μόνη της η αποδοχή δηλώνει ήττα και ομολογία πως δεν μπορεί να πράξει τίποτα άλλο από το να μετονομάσει τις σημερινές λίγες πάλι θέσεις εργασίας.

Ο Δήμος Βοΐου με δήμαρχο τον Δημήτρη Λαμπρόπουλο δεν υπόσχεται αριθμούς θέσεων και προσλήψεις. Με Δήμαρχο τον Δημήτρη Λαμπρόπουλο, οι νέοι στο Βόιο θα βρουν πραγματικές ευκαιρίες για εργασία, θα επενδύσουν σε τομείς που η κα Ορφανίδου δεν τολμάει να αγγίξει.

Η επόμενη περίοδος του ΣΕΣ (ας το πούμε ΕΣΠΑ 2014-2020 για να το καταλαβαίνουν όλοι) θα έχει ευκαιρίες για εργασία και αυταπασχόληση, για επενδύσεις και για καινοτόμες δράσεις. Ο συνδυασμός του Δημήτρη Λαμπρόπουλου καλεί τους άξιους και τολμηρούς Βοϊώτες να σχεδιάσουν, να αξιοποιήσουν γνώσεις και δεξιότητες και να πετύχουν. Ο Δήμος Βοΐου θα τους στηρίξει με όλα τα μέσα, με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα.

Ο Συνδυασμός «Συμμαχία ευθύνης για το Βόιο» με Δήμαρχο τον Δημήτρη Λαμπρόπουλο προτείνει στους νέους και την κοινωνία:
Θερμοκοιτίδα νέων επιχειρηματιών στο ΒΙΟΠΑ της Σιάτιστας
Υποστήριξη με κεφάλαια σε καινοτόμα project από ελληνικά και διεθνή επενδυτικά funds
Ώθηση σε τομείς πραγματικά ανενεργούς έως σήμερα στο Βόιο (πολιτισμός, τουρισμός, εναλλακτικά σπορ κλπ)

Συνδυασμός «Συμμαχία Ευθύνης για το Βόιο» : γνωρίζουμε, σχεδιάσουμε, υλοποιούμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.