Προγραμματισμένα προγράμματα επιχειρηματικότητας Επιμελητηρίου Κοζάνης – ΚΕΣΥΠ



Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι και εφέτος το Επιμελητήριο μας  θα συνεργαστεί με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Π.Ε. Κοζάνης (ΚΕΣΥΠ) της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης για την πραγματοποίηση από τους μαθητές και τις μαθήτριες του τόπου μας μιας ανοιχτής δράσης για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία   με σκοπό το άνοιγμα του σχολείου στην πραγματική ζωή, ως αίτημα των καιρών και φυσικό επακόλουθο των εξελίξεων στη χώρα μας.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής θα υπάρξει ένα σχέδιο εργασίας που θα ακολουθήσουν οι σχολικές μονάδες που θα συμμετέχουν με ομάδες μαθητών τους στην προσπάθεια για ανάπτυξη ποικίλων ικανοτήτων – δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στο «επιχειρείν».

Το εν λόγω σχέδιο εργασίας θα περιλαμβάνει και «εκπόνηση εργασιών»  για τα τοπικά προϊόντα που παράγουν επιχειρήσεις της περιοχής μας, με επιτόπιες επισκέψεις στις επιχειρήσεις αυτές και γνωριμία «εκ των έσω» με τα στάδια και τις διαδικασίες παραγωγής που οδηγούν στο τελικό προϊόν και στους τρόπους διακίνησής του στις αγορές.

Το Επιμελητήριο καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του που  ενδιαφέρονται να συμμετέχουν  στην προσπάθεια «γνωριμίας» των σχολείων με  την «επιχειρηματικότητα στην πράξη» και ειδικότερα με τη δική τους συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να καταστούν επιχειρήσεις υποδοχής ομάδων μαθητών με σκοπό την εκπόνηση εργασίας εκ μέρους των μαθητών αναφορικά με την παραγωγή των προϊόντων τους.

Σημειώνεται ότι,  εφόσον μια επιχείρηση επιλεγεί από το ΚΕΣΥΠ ως κατάλληλη για την εκπόνηση της εργασίας μιας ομάδας μαθητών, οι μαθητές θα μεταβούν ως μέλη «σχολικής αποστολής» στην επιχείρηση όσες φορές χρειαστεί για την ολοκλήρωση της εργασίας τους, που θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα  λάβει χώρα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μάιου 2014. Ακόμα, σημειώνεται ότι οι καλύτερες εργασίες θα βραβευθούν με τιμητικό έπαινο και θα λάβουν δημοσιότητα από τα ΜΜΕ της περιοχής μας και όχι μόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται είτε στο Επιμελητήριο στο τηλ. 24610 41693 κα Καρακουλάκη, είτε απευθείας στο ΚΕΣΥΠ, τηλ. 2451351396, κα Στέλλα  Ρουσιάδου ή κ. Θεόδωρο Σταμκόπουλο .

Επίσης, ενημερώνονται τα μέλη ότι στα πλαίσια της εν λόγω συνεργασίας Επιμελητηρίου – ΚΕΣΥΠ πρόκειται, όπως και πέρυσι, να λειτουργήσει στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης από 8 έως 28 Μαρτίου 2014 επισκέψιμη, από όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, «‘Έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων».

Καλούνται τα μέλη- παραγωγικές επιχειρήσεις να στηρίξουν και εφέτος την προσπάθεια  να γνωρίσουν οι μαθητές τα τοπικά προϊόντα, συμμετέχοντας στην έκθεση και να εκδηλώσουν προς τούτο το ενδιαφέρον τους στο Επιμελητήριο ως τα μέσα Φεβρουαρίου 2014.

Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Κοζάνης
Κων/νος Κυριακίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.