Ο νέος τύπος Ελληνα που βαρεθήκαμε να βλέπουμε: Μούσι τράγου, μεγάλα γυαλιά, καρό πουκάμισα και ύφος hipster



Το μακρύ μούσι έγινε ξαφνικά το έμβλημα του νεοέλληνα, που μπορεί να επικαλείται το στυλ και την έκρηξη της τεστοστερόνης, η αλήθεια είναι όμως πως είναι θύμα της μόδας, της τεμπελιάς και της γνωστής ρήσης «κρύψε ότι μπορείς, κακό δεν κάνει».

Αύγουστος, καύσωνας, παραλίες κατάμεστες, ρακέτες και όπου κοιτάς μούσια μούσια μούσια. Οι Ελληνες, κυρίως στις παρυφές των 30 και των 40 άλλαξαν το στυλ τους. Μυήθηκαν ομαδικά στο στυλ – τάση των hipster που επενδύει στο ατημέλητο, καλλιτεχνικό και ελεύθερο στυλ. Η τάση που ξεκίνησε βεβαίως από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο και συνδέθηκε με ένα ολόκληρο είδος μουσικής και κουλτούρας έφτασε κακοφορμισμένο και μαζικό στην Ελλάδα. Μούσι μακρύ, κουρεμένο κάπως τριγωνικά, μαλλιά μακριά ατημέλητα, καρό πουκάμισο ή βερμούδες, οπωσδήποτε φαρδιά ρούχα, μεγάλα κοκάλινα γυαλιά μυωπίας και μαύρα γυαλιά ηλίου Rayban από τη σειρά Wayfarer.

Δεν είναι όμως μόνο οι παραλίες και η ξέγνοιαστη ατμόσφαιρα της παρλίας. Ακόμη και στην πόλη, στις αίθουσες συσκέψεων εμφανίζονται τα περίφημα μούσια και η αισθητική που τα συνοδεύει – προσαρμοσμένη στην επαγγελματική συνθήκη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όταν εκπνεύσει και αυτή η μόδα και επανέλθει η τάξη με ξυράφι και ψαλίδι μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις από τις αποκαλύψεις των καθαρών πραγματικών προσώπων συνοδεία της έκφρασης «και δεν σου φαινόταν»! Οι αντιδράσεις των γυναικών που έχουν αρχίζει και καταδικάζουν το φαινόμενο και στα social media βομβαρδίζουν με ατάκες όπως «δεν αντέχω να δω άλλο μούσι» σίγουρα θα φέρει σύντομα το τέλος της τάσης. Και την αρχή της αλήθειας…

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.