Αποφάσεις από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας



Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  χαιρετίζει την απόφαση της Συνόδου   των Προέδρων των ΤΕΙ για αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων την Τρίτη 10-09-2013 και στα πλαίσια της λειτουργικής αξιοποίησης  της απόφασης αυτής διοργανώνει  σειρά  εκδηλώσεων στο ΤΕΙ και στην πόλη της Κοζάνης, με συνέντευξη τύπου στο ΤΕΙ και μοίρασμα ανακοινώσεων στην πόλη της Κοζάνης.
   
Επίσης ο Σύλλογος αποφάσισε απεργία για την Τετάρτη 11-09-2013 στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας. Καταλαβαίνουμε ότι η απόφαση αυτή ίσως ταλαιπωρεί του σπουδαστές μας  αλλά και τους εισακτέους. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι κατανοούν πως με την απόφαση της Κυβέρνησης για απολύσεις Διοικητικών Υπαλλήλων στο χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οδηγούν το ΤΕΙ μας σε οριστικό κλείσιμο.

Οι συνέπειες της επικείμενης διαθεσιμότητας 1765 διοικητικών υπαλλήλων από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας θα είναι καταστροφικές. Τα ιδρύματά μας θα βρεθούν σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας, καθώς η αιμορραγία προσωπικού είναι συνεχής τα τελευταία χρόνια και ήδη βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. Η εργασιακή υπόσταση των υπαλλήλων απειλείται, η αξιοπρεπής μας επιβίωση γίνεται ζητούμενο.

Α. Το σύνολο των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας είναι 6.239 και όχι 10.200 όπως αρχικά είχε δημοσιοποιηθεί. Το Υπουργείο Παιδείας θέλει να θέσει σε διαθεσιμότητα 1765 από τους 6.239 διοικητικούς υπαλλήλους, δηλαδή το 25% των εργαζομένων!

Β. Το υπουργείο Παιδείας έχει εξαπολύσει διωγμό κατά των διοικητικών υπαλλήλων. Αφού πρώτα καθόρισε τον αριθμό των πλεοναζόντων εργαζομένων, μετά περιέγραψε τα κριτήρια που θα δώσουν αυτόν τον αριθμό. Η όποια επίκληση σε διαδικασίες «αξιολόγησης», σύνταξης «οργανογραμμάτων» είναι προσχηματική και γίνεται μόνο για τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης. Η εκδίωξη των διοικητικών υπαλλήλων εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο μετάλλαξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσαρμογής της σε αγοραίες λογικές και ανάγκες.

Γ. Οι σύλλογοί μας απαντούν δυναμικά. Βρισκόμαστε σε περίοδο ποικιλόμορφων κινητοποιήσεων. Έχουμε αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και την κοινωνία γενικότερα. Έχουμε αποφασίσει 48ωρη απεργία για Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη, με προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα. Είναι αγώνας υπεράσπισης των ιδρυμάτων μας και ταυτόχρονα αγώνας για να μη χάσουμε τη δουλειά μας. Το βασικό σύνθημα είναι “Καμία διαθεσιμότητα / απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους”.
   
Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Δ. Η κατεύθυνση που δίνουμε δεν εξαντλείται σε στενά συντεχνιακά πλαίσια. Η κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τώρα, με ΔΗΜΑΡ και άλλους παλιότερα) σε συνεργασία με την Τρόικα, τσακίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας προκειμένου να προωθήσουν άλλα συμφέροντα. Ο διωγμός κατά των δημοσίων υπηρεσιών και υπαλλήλων τους εξυπηρετεί διπλά: Εξαφανίζει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα κάνοντας πιο φτηνούς του εργαζόμενους ενώ ταυτόχρονα “απελευθερώνει” νέους τομείς κερδοφορίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις απαξιώνοντας τις αντίστοιχες υποδομές και παροχές.

Ε. Συντονίζουμε τον αγώνα μας με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, εντός και εκτός ιδρυμάτων. Ζητάμε τη συμπαράσταση και στήριξη του κόσμου. Κάνουμε έκκληση να μην λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, ειδικά σε περιόδους εγγραφών και εξετάσεων. Μαζί με φοιτητές και γονείς να εμποδίσουμε την αλλοίωση του χαρακτήρα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, στην υποβάθμιση τους. Να διαμορφώσουμε το μέτωπο των εργαζομένων που θα υπερασπίζει και θα προωθεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.