Δήμου Βοΐου: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2013



Το ποσό των 22.026.860,28 ευρώ φτάνει ο προϋπολογισμός του Δήμου Βοΐου για το έτος τους 2013, σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, από την Οικονομική Υπηρεσία.

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τη Δήμαρχο Βοΐου να κάνει εκτενή αναφορά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ιδιαίτερα τις μεγάλες περικοπές στις τακτικές επιχορηγήσεις, οι οποίες καθιστούν πλέον πολύ δύσκολη τη διαχείριση της καθημερινότητας: «Παρά αυτές τις δυσκολίες, καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει», σημείωσε η Παναγιώτας Ορφανίδου, δηλώνοντας παράλληλα ικανοποιημένη σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της διαχείρισης σε νευραλγικούς τομείς, που άπτονται αρμοδιοτήτων παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θεόκλητος Γιώτης, ανέλυσε πλήρως τα οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το νέο έτος και στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε εδώ και δύο χρόνια για τον περιορισμό των δαπανών, αλλά και την ορθολογική διαχείριση των εσόδων.

Παράλληλα τόνισε για πολλοστή φορά το γεγονός της αποπληρωμής μεγάλου μέρους των οφειλομένων παλαιοτέρων ετών, με ταυτόχρονη ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τους προμηθευτές του Δήμου, ενώ σημείωσε ιδιαίτερα το νέο τρόπο ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού από τα αρμόδια όργανα του κεντρικού κράτους, που δεν αφήνουν περιθώρια για αποκλίσεις.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν η τελευταία του έτους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.