Δικαιώθηκαν και επιστρέφουν οι 17 εργαζόμενοι του Δήμου Κοζάνης



Το μονομελές πρωτοδικείο Κοζάνης έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα

Επιστρέφουν στην εργασία τους και θα πληρώνονται κανονικά οι 17 εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Το μονομελές πρωτοδικείο Κοζάνης εκδίκασε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο συνήγορος των εργαζομένων, κάνοντας δεκτή την αίτηση. Συγχρόνως εξέδωσε διαταγή για την επιστροφή των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και την έκδοση οριστικής απόφασης από το δικαστήριο.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στο μονομελές πρωτοδικείο Κοζάνης ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2013 και η οριστική απόφαση αναμένεται να βγει σε περίπου ένα μήνα. Που σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2013 το ελάχιστο οι 17 εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα βρίσκονται κανονικά στην εργασία τους και βεβαίως θα πληρώνονται κανονικά.

Οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν χτες το πρωί συγκέντρωση στο δημαρχείο Κοζάνης και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο δικαστικό μέγαρο, όπου έφτασαν με πορεία, στην οποία συμμετείχαν και δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους, που χάνουν τη δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι δέχτηκαν την απόφαση του δικαστηρίου με χειροκροτήματα και με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση και μέχρι να αποσύρει η κυβέρνηση τα σχέδιά της.

Από χτες οι εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης και Σερβίων – Βελβεντού βρίσκονται σε 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ αύριο συμμετέχουν στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου η άθλια τρικομματική Συγκυβέρνηση «καταργώντας » ουσιαστικά το θεσμικό ρόλο της Βουλής «παλεύει» απεγνωσμένα να εφαρμόσει τη νομικά και συνταγματικά «διάτρητη» διάταξη περί απόλυσης-διαθεσιμότητας χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία συνεδρίασε προχτές Κυριακή και αποφάσισε:

• Προκηρύσσει 48ΩΡΗ πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

• Συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην «Πλατεία Κλαυθμώνος-Αντώνη Μανιτάκη» στις 12.00 το μεσημέρι. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στη πλατεία Καραϊσκάκη.

Δηλώνοντας όντως «τρομοκρατημένοι» από την πολιτική της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης που συνεχίζει κατά γράμμα τη μνημονιακή πολιτική των τελευταίων τριών ετών, που ξεκίνησε με στόχο «ένα εργαζόμενο για κάθε οικογένεια» και που θεωρεί πλέον «τη δουλειά προνόμιο», θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή στην πράξη των πολιτικών εξαθλίωσης της Ελληνικής κοινωνίας ενάντια σ’ αυτούς που θεωρητικά τουλάχιστον όφειλαν να την υπερασπίζονταν και να την υπηρετούν !!!

Στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι εν μέσω εορτών να θιγούν κοινωνικές ομάδες και δραστηριότητες που έχουν ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα από τις μνημονιακές πολιτικές της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης και που «παλεύουν» με όρους επιβίωσης. Δεν θα επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον δίκαιο αγώνα μας που μόνο στόχο έχει την διατήρηση του «προνομίου της εργασίας».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.