Συζήτηση για τον ισολογισμό – 550.000 το έλλειμμα του 2011



Η συζήτηση και έγκριση του ισολογισμού-απολογισμού του Δήμου Κοζάνης για το έτος 2011 ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια του χθεσινού, μεσημβρινού Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Ο ισολογισμός, μετά από αναλυτική παρουσίαση και συζήτηση, με τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους.

Σύμφωνα με την εισηγήτρια και αρμόδια αντιδήμαρχο Οικονομικών Νούλα Τουμπουλίδου, ο ισολογισμός του 2011 κλείνει με έλλειμμα της τάξης των 550.000 ευρώ, εξηγώντας, όμως, πως «μεγάλο μέρος των κρατικών επιχορηγήσεων ήρθαν στο τέλος του 2011 και στις αρχές του 2012, με συνέπεια να μη μπορέσουν να λογιστικοποιηθούν».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τον πρώτο χρόνο της καλλικρατικής περιόδου, η εικόνα που αναδεικνύεται μέσα από τα οικονομικά αποτελέσματα είναι θετική, αφού το συνολικό ύψος των υποχρεώσεων προς όλους τους φορείς, κράτος και τοπική αγορά, έχει μειωθεί. Αλλά και είχαμε και ένταξη έργων πάνω από 30.000.000 από το ΕΣΠΑ…Από εκεί και πέρα ευελπιστούμε πως με το κλείσιμο της φετινής χρονιάς και με την τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, το 2013 θα είναι μια νέα χρονιά για την αυτοδιοίκηση».

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου άσκησε για μια ακόμη φορά κριτική στη δημοτική αρχή, λέγοντας πως «το έλλειμμα αυτό προέρχεται από το παρελθόν, από τον τεράστιο αριθμό του προσωπικού, από Δημοτικές Επιχειρήσεις που έκλεισαν…πέρυσι ζητήσαμε πλάνο εξυγίανσης και δεν έχουμε δει ακόμη τίποτε. Και, έτσι, ο Δήμος βαρύνεται με ένα άνοιγμα νέο κάθε χρόνο. Και η κακή διοίκηση κάποια στιγμή θα φέρει το Δήμο Κοζάνης σε παύση κάθε λειτουργίας. Ο Δήμος είναι ελλειμματικός κατά 10 εκατομμύρια και όχι όπως εμφανίζεται, κοντά στο 1.000.000…»

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Μητσιάκος σημείωσε ότι «σαν παράταξη τονίζουμε πως ακόμη και η ίδια η συζήτηση είναι ενταγμένη στην ίδια πολιτική που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα. Γιατί και ο Δήμος υλοποιεί μια πολιτική της κυβέρνησης που μας οδήγησε στη φτώχεια…Και δεν υπάρχει από το κράτος η χρηματοδότηση εκείνη που θα λειτουργήσει υπέρ της λαϊκής οικογένειας…».

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης, από την Κίνηση «Κοζάνη: Τόπος να Ζεις» έκανε λόγο για «ασυμφωνία των στοιχείων που στέλνει ο Δήμος Κοζάνης στο αρμόδιο Υπουργείο», θυμίζοντας πως από τον περασμένο Αύγουστο η Κίνηση έχει ζητήσει έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Όταν μιλάμε για διαφάνεια, πρέπει να την κάνουμε και στην πράξη. Οφείλουμε να απευθυνθούμε στις αρμόδιες αρχές και αυτό πράξαμε…».

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.