Κρούσμα λύσσας μετά από 50 χρόνια στην Κοζάνη!



Κρούσμα λύσσας εντοπίστηκε στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Βοίου, σε μια αλεπού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή, καθώς είναι νόσος που προσβάλει και τον άνθρωπο. Το κρούσμα εντόπισε ο κτηνίατρος Άγγελος Μάρκου από την Κοζάνη, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και έστειλε δείγμα από το άρρωστο ζώο, στο Κέντρο Αναφοράς Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων, από όπου και επιβεβαιώθηκε η νόσος, χθες το μεσημέρι.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο κ. Μάρκου, πρόκειται για επικίνδυνη νόσο, η οποία εμφανίστηκε μετά από 50 χρόνια στην περιοχή. Εν τω μεταξύ άμεσα αναμένεται να εφαρμοστούν και να παρθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την συγκεκριμένη νόσο, τα οποία θα ανακοινώσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που έχει την ευθύνη της εφαρμογής και για τις 2 Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Γρεβενών, καθώς το κρούσμα εντοπίστηκε στα σύνορα τους.

ΕΡΑ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.