Ξεχωριστή η παρουσία του ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας στη συγκέντρωση της Κοζάνης για την πανελλαδική απεργία



Ιδιαίτερη παρουσία στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές που έρχονται στους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων. Με ένα δυναμικό παρόν και με ικανοποιητική συμμετοχή, οι συνάδελφοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο και απαίτησαν να μπει τέλος στις αποτυχημένες πολιτικές της ύφεσης και των οριζόντιων περικοπών, που οδηγούν τους Μηχανικούς στην ανεργία, στη φτώχεια και τις τεχνικές παραγωγικές δραστηριότητες σε τέλμα.

Διπλωματούχοι Μηχανικοί όλων των κλάδων, κυρίως από την πόλη της Κοζάνης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΤΕΕ/ΤΔΜ, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που πλήττουν κυρίως τους νέους συναδέλφους. Ένωσαν τη φωνή τους, μαζί με άλλους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς και άλλα σωματεία και εργαζομένους, διεκδικώντας:

Τη μείωση των παγίων ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των αναλογικών εισφορών του Ταμείου, με ένταξη όλων των έργων παραχώρησης,

Την κάλυψη της ανεργίας των μηχανικών με άμεση ενεργοποίηση του κλάδου προνοιακών παροχών

Τη μη ένταξή του τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ

Την αναπλήρωση της κλοπής των αποθεματικών μας από τη Τράπεζα της Ελλάδος

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους

Αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ και των αποθεματικών του

Διατήρηση του αφορολόγητου ορίου

Διαμόρφωση ενός ιεραρχημένου αναπτυξιακού σχεδίου

Σύμφωνα με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του κεντρικού ΤΕΕ (16-10-2012), ο αγώνας των Διπλωματούχων Μηχανικών κλιμακώνεται με συνέχιση της αναστολής λειτουργίας όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησής του ΤΕΕ και των υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών ΤΕΕ, μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2012. Επίσης αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής όλων των εκπροσώπων και των μελών του ΤΕΕ από όλες τις Επιτροπές, τα Συμβούλια, τις Τεχνικές Εκπροσωπήσεις, μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2012.   

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΗΜΕΡΑ,
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ,
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ,
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Κακάλης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.