Δημιουργία Λέσχης Ανάγνωσης του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοζάνης



Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης στα Πλαίσια των δραστηριοτήτων του δημιουργεί την Λέσχη Ανάγνωσης του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοζάνης.

«Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα που συναντιέται συστηματικά, με κάποιο πρόγραμμα, για να συζητήσει βιβλία που διάβασαν τα μέλη της, ύστερα από κοινή τους συμφωνία» .
Μια ομάδα ανθρώπων, την οποία συνδέουν η αγάπη, ο ενθουσιασμός για τα βιβλία και η δημιουργική συζήτηση γύρω απ’ αυτά, αποτελεί μια μορφή Λέσχης σαν όλες τις άλλες.
Τα μέλη της Λέσχης απολαμβάνουν μια ωραία συζήτηση γύρω από ένα βιβλίο, την ψυχική επαφή και επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, μοιράζονται το πάθος τους για το διάβασμα, διοργανώνουν δραστηριότητες που τους ευχαριστούν και μ’ αυτόν τον τρόπο αξιοποιούν δημιουργικά μέρος απ’ τον ελεύθερο χρόνο τους.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Eίναι η επιστροφή στα βιβλία. Η ενασχόληση μ’ ένα βιβλίο δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι μοναχικό. Η ιδέα των Λεσχών Ανάγνωσης αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Το βιβλίο παρουσιάζεται σαν αντικείμενο συζήτησης μιας παρέας, μιας ομάδας. Το συναίσθημα που παραμένει μετά την ανάγνωση ενός βιβλίου εξωτερικεύεται. Δεν είναι πια υπόθεση ενός αλλά μιας ομάδας ανθρώπων.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Όλοι όσοι αγαπούν το διάβασμα βιβλίων και θέλουν να μοιραστούν την συγκίνηση, τον προβληματισμό, τις ιδέες, την ευχαρίστηση ή ακόμα μερικές φορές και την δυσαρέσκεια που ένιωσαν διαβάζοντας ένα βιβλίο, με άλλους ανθρώπους, μπορούν να συμμετάσχουν στην Λέσχη Ανάγνωσης του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοζάνης. Όλοι όσοι επιθυμούν να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για το ίδιο το βιβλίο και όλα τα θέματα και συναισθήματα που προκύπτουν απ’ αυτό.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου δε μας δίνει την δυνατότητα να αφιερώσουμε στα βιβλία όσο χρόνο θα θέλαμε. Γι’ αυτό το λόγο η συχνότητα των συναντήσεων της  Λέσχης Ανάγνωσης Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοζάνης είναι συνήθως μια φορά το μήνα. Έτσι έχουν όλα τα μέλη τον απαραίτητο χρόνο να διαβάσουν τα βιβλία που έχουν επιλεχθεί.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Λέσχη Ανάγνωσης του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοζάνης
στο info@lpk.gr και  στο  6976864407 .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.