Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού



Με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου 2012, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, με την οποία και συζήτησε ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κοζάνης.

Ο κ. Μαλούτας ενημέρωσε την Γενική Γραμματέα για την πρόοδο του έργου ανέγερσης του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και την  ευχαρίστησε για την συμβολή της στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Επίσης ενημέρωσε πλήρως την κ. Μενδώνη για την πρόοδο του έργου της Δημοτικής Πινακοθήκης που πρόκειται να φιλοξενηθεί στο αρχοντικό Βαμβακά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, καθώς και τις βυζαντινές εκκλησίες. Συγκεκριμένα αναλύθηκαν τα έργα προστασίας, ανάπτυξης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου της Αιανής, καθώς και η εμπλοκή του Δήμου Κοζάνης στον τομέα αυτό.  Κλείνοντας επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του ανασκαφικού έργου και στον αρχαιολογικό χώρο της Καισάρειας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.