Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη ΔΕΗ



Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκη και της Υπεύθυνης του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ραχήλ Μακρή με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.

Την αντιπροσωπεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πλαισίωσαν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κινήματος κ. Γεώργιος Αναγνωστάκος και ο Συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών Θεμάτων κ. Γιάννης Μανώλης.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον κ. Ζερβό συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο παρόν και το μέλλον της επιχείρησης λόγω του σημαντικότατου ρόλου της ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που από την μία απειλείται από οικονομική κατάρρευση και από την άλλη από την τιμαριοποίηση της και το ξεπούλημα των στρατηγικής σημασίας δικτύων λόγω του Μνημονίου.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζήτησαν από την Διοίκηση της ΔΕΗ να αποσυνδέσει το μέλλον της εταιρίας από το αβέβαιο μέλλον της συγκυβέρνησης των προθύμων, δίνοντας έμφαση στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της επιχείρησης, επικεντρώνοντας σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και επιβίωσης της επιχείρησης, στην διαφάνεια της εταιρίας, στην προστασία των εργαζομένων και στην εξασφάλιση φθηνών τιμολογίων για τα ελληνικά νοικοκυριά και ειδικότερα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιαννάκης και η Τομεάρχης Ενέργειας κα Μακρή ζήτησαν από την Διοίκηση της ΔΕΗ να χρησιμοποιήσει όλα τα επιχειρήματα που της παρέχει πλέον η Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη για να ανατρέψει το επιχειρούμενο από την συγκυβέρνηση ξεπούλημα της εταιρίας και των κοιτασμάτων λιγνίτη στους διεθνείς και εγχώριους καιροσκόπους του κλάδου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των εκπροσώπων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον κ. Ζερβό, ακολούθησε συνάντηση με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής της Γραμματείας Συνδικαλιστικού Ιδιωτικού Τομέα κκ. Νίκος Δρίτσας και Κώστας Μασούρας.

Στην συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ επιβεβαιώθηκε ο κοινός προσανατολισμός των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και της ΓΕΝΟΠ στην προστασία των εργαζομένων, στα πλαίσια των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων που λειτουργεί η επιχείρηση, επισημάνθηκε ο στρατηγικός ρόλος της ΔΕΗ στην ελληνική οικονομία, το τρομακτικό αδιέξοδο που έφερε στη ΔΕΗ η είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ, οι σκανδαλώδεις ρυθμίσεις Βενιζέλου υπέρ ιδιωτών, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προβλήματα και η αδιαπραγμάτευτη απόφαση της προάσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της εταιρίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.