2200 αιτήσεις για… 365 θέσεις στα 8μηνα της ΔΕΗ / ΛΚΔΜ!



Τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία, και ειδικότερα στις περιφερειακές ενότητας Κοζάνης και Φλώρινας, καταδεικνύει η πρωτοφανής προσέλευση ανέργων για τη διεκδίκηση μιας πρόσκαιρης- εποχικής θέσης απασχόλησης στη ΔΕΗ και συγκεκριμένα στο Λιγντικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς για τις 365 θέσεις έκτακτου- εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας 8 μηνών που προκήρυξε το ΛΚΔΜ ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκε αγγίζει τις 2200!

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Π» ο Τομεάρχης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΛΚΔΜ Δημήτριος, Μπαλτζής, για τις 320 θέσεις που προκήρυξε το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του για το Νομό Κοζάνης, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μηνών), κατατέθηκαν μέχρι στιγμής 1800 αιτήσεις περίπου.

Αντίστοιχα μεγάλη προσέλευση ανέργων σημειώθηκε και για τις 45 θέσεις 8μηνης απασχόλησης που προκήρυξε το ΛΚΔΜ για την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, αφού σύμφωνα με τον κ. Μπαλτζή για τις 45 θέσεις που προκηρύχθηκαν ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν μέχρι στιγμής ανέρχεται στις 380.

Επισήμανε ωστόσο ότι ο αναμενόμενος αριθμός των αιτήσεων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 2200 περίπου συνολικά για τους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας. Διότι, παρά το γεγονός ότι έληξε στις 6 Οκτωβρίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών «καθημερινά καταφθάνουν στο ΛΚΔΜ αιτήσεις που κατατέθηκαν ταχυδρομικά, οι οποίες και θα γίνουν δεκτές εφόσον φέρουν σφραγίδα των ΕΛΤΑ με ημερομηνία ως και 6 Οκτωβρίου 2012. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ο αριθμός των αιτήσεων αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, καθώς ως υπηρεσία είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε τις επιστολές με ημερομηνία έως 6 Οκτωβρίου».

Ο Τομεάρχης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΛΚΔΜ μίλησε μάλιστα για «πρωτοφανή προσέλευση ανέργων για την κάλυψη των εποχικών θέσεων που προκήρυξε το ΛΚΔΜ» με την υποβολή αιτήσεων να έχει οριστεί από 27 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «ποτέ δεν έφθασε στο αρμόδιο γραφείο του ΛΚΔΜ τόσο μεγάλος αριθμός αιτήσεων». Υπενθύμισε μάλιστα ότι την περασμένη άνοιξη για τις 237 θέσεις εποχικής απασχόλησης που προκήρυξε το ΛΚΔΜ για την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης κατατέθηκαν 1480 αιτήσεις, ενώ για τις 48 θέσεις που είχε προκηρύξει την ίδια περίοδο το ΛΚΔΜ για την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας κατατέθηκαν 307 αιτήσεις.

Αξιοσημείωτο είναι τέλος ότι λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης ανέργων, κινδυνεύουν να μείνουν απέξω ακόμα και άνεργοι της Ά ζώνης, πληττόμενων δηλαδή από τη ΔΕΗ οικισμών, καθώς αυξάνονται καθημερινά οι άνεργοι, αφού «άνθρωποι που ήταν επαγγελματίες και διατηρούσαν πριν επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο πλέον λόγω κρίσης και προσπαθούν να εξασφαλίσουν μεροκάματο στα 8μηνα της ΔΕΗ». Ο Τομεάρχης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΛΚΔΜ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από μια πρώτη επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι «τουλάχιστον 6 άτομα στην ειδικότητα τεχνικού ορυχείων από την Α΄ ζώνη της Π.Ε. Φλώρινας μένουν εκτός, ενώ κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και για τους ανέργους της Α΄ ζώνης της Π.Ε. Κοζάνης».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.