Νέα βίντεο από την 28η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση στα Κοίλα



ekthesiako me kosmo vradu kozaniLifeΟ Υπουργός Μακεδονίας Θράκης εγκαινίασε χθες βράδυ την 28η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, η οποία καΣύνδεσμοςι θα λειτουργεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα. Το μήνυμα των διοργανωτών ήταν η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών επιχειρήσεων όλης της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ως προς τη συμμετοχή περισσότερες από 120 επιχειρήσεις της περιοχής συμμετείχαν, γεγονός ενθαρρυντικό εν μέσω κρίσης.

Η Έκθεση αναπτύσσεται σε μια έκταση 4.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου και 1.000 τ.μ. υπαίθριου και φιλοξενεί 120 ντόπιους και μη επαγγελματίες από διάφορους τομείς. Μερικά από τα είδη που εκθέτονται είναι από τις παρακάτω κατηγορίες: Υπηρεσίες εκπαίδευσης, Τρόφιμα – ποτά, μηχανοργάνωση επαγγελματικών χώρων — τεχνολογία, προϊόντα & υπηρεσίες του τομέα Υγείας, υπηρεσίες φωτογραφίας, Ειδική θεματική ενότητα: Θέρμανση και εξοικονόμηση ενέργειας, Δομικά υλικά, Κουφώματα — πόρτες — κουζίνες, κ.α.. Μεγάλο μέρος μάλιστα, φέτος, καλύπτουν οι φθηνές λύσεις θέρμανσης, όπως σόμπες, τζάκια κ.λπ. Κλασικά και φέτος, το ενδιαφέρον του κόσμου κερδίζουν τα …περίπτερα των τροφίμων και ποτών.

Ο ΥΜΑΘ κ. Καράογλου, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης αναφέρθηκε στην περιοχή και τις προοπτικές της, ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν και προωθούν την τοπική επιχειρηματικότητα. Να καταστήσουμε την Κοζάνη, το ενεργειακό κέντρο της χώρας, αιχμή του δόρατος για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την απαρχή της ελληνικής οικονομίας».

Με μηνύματά υπέρ της ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας εμφανίστηκαν οι:

περιφερειάρχης κ. Δακής, Δήμαρχος Κοζάνης κ. Μαλούτας, ο πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ, ενώ τα εγκαίνια τέλεσε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

 

Μετά τις τοποθετήσεις και το …κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων ακολούθησε μια περιήγηση των επισήμων φορέων στα περίπτερα της έκθεσης. Φέτος για πρώτη φορά στην έκθεση συμμετέχουν με περίπτερα οι Δήμοι Κοζάνης, Σερβίων-Βελβεντού με τοπικά προϊόντα και Βοϊου σε παραδοσιακό στυλ, ενώ συμμετέχουν αρκετές τοπικές επιχειρήσεις αλλά και όχι μόνο, όπως και η «Παναθηναϊκή συμμαχία».

Όλη η επιμέλεια από το Live-Avles.tv

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.