Παναγιώτης Αποστολίδης: «Έχουν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα»



agora kozanisΤην επιβολή μεγάλων προστίμων για τα τραπεζοκαθίσματα και την κατάληψη δημόσιας έκτασης από καταστήματα της Κοζάνης, που φτάνουν στο ύψος των 40.000 ευρώ , τόνισε μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο» ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Παναγιώτης Αποστολίδης. Ο ίδιος, τόνισε μάλιστα πως έχουν επιβληθεί όλα τα προβλεπόμενα από το Νόμο πρόστιμα και απηύθυνε κάλεσμα στη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις» να επικρατήσει ο διάλογος, μιας και όπως είναι γνωστό, έχει κατατεθεί αναφορά στην Εισαγγελία Κοζάνης.

Ο κ. Αποστολίδης δήλωσε πως: «Σαν Δημοτική Αστυνομία, έχουμε καταγράψει όλες τις παραβάσεις, έχουν επιβληθεί πάρα πολύ μεγάλα πρόστιμα (στο σύνολο φτάνουν τις 40.000 ευρώ). Ζητούμε από τους επιχειρηματίες, τους καταστηματάρχες, να συμμορφώνονται με το νόμο και να μην κάνουν παραβάσεις. Εξάλλου, η εποχή πέρασε για την Κοζάνη και το καλοκαίρι τέλειωσε. Πιστεύω ότι στη νέα σεζόν θα συστήσουμε κανόνες ώστε να μην υπάρχουν παραβάσεις». Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μεγάλη κρίση που περνούν τα καταστήματα σήμερα, λέγοντας πως «προσπαθήσαμε με τον διάλογο να λύσουμε τα προβλήματα. Τώρα, γιατί βρεθήκαμε να είμαστε στον εισαγγελέα, εγώ ειλικρινά δεν τω κατάλαβα. Η υπόθεση έχει πάει στον εισαγγελέα. Ωστόσο, εμείς , κάνουμε πάρα πολύ καλά τη δουλειά μας, απλά οι συμπολίτες μας με τα καταστήματα δεν έχουν υπακούσει στο νόμο, και έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμα».

Παράλληλα, ο κ. Αποστιλίδης σημείωσες ότι η δημοτική αστυνομία και οι υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, υπάρχουν , όμως, και συμπολίτες που όπως σημείωσε ο ίδιος δεν έχουν υπακούσει στον νόμο, όμως έχουν επιδοθεί ήδη τα πρόστιμα.  «Πιστεύω ότι θα τα βρούμε τελικά, γιατί τα πεζοδρόμια είναι για τους πολίτες. Εμείς θα κοιτάξουμε να υπάρχουν ανοιχτοί χώροι όταν βγάινουν τραπεζοκαθίσματα και όσοι είναι παραβάτες να τους επιβάλλονται τα νόμιμα πρόστιμα» κατέληξε.

Ερωτηθείς για το αν τελικά …δίνει δίκιο στη Δημοτική Κίνηση για τα λεγόμενά της και αν είναι δίκαια τα όσα λέει για τα τραπεζοκαθίσματα, ο ίδιος απαντάει πως «εγώ δεν δίνω ούτε δίκαιο ούτε άδικο. Εγώ αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε και να μην φτάνουμε στα άκρα. Να συνεργαζόμαστε για να βοηθήσουμε τους πολίτες. Παράλληλα, όμως, συμπολίτες μας είναι και αυτοί που έχουν τα καταστήματα, που περνάνε μια πολύ μεγάλη κρίση».

Για την ιστορία, η δημοτική κίνηση Κοζάνη τόπος να ζεις, κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα Κοζάνης για το ότι καταλαμβάνεται δημόσια έκταση (με την κατάληψη του χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα των νυχτερινών καταστημάτων), και πως η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου δεν τήρησε τον Νόμο. Ωστόσο, όπως σημειώνει πάνω σε αυτό ο κ. Αποστολίδης: «Κάπως έτσι είναι η κατάσταση, αλλά εμείς, όταν το αντιλαμβανόμαστε, επιβάλλουμε πρόστιμα. Εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο».

Τέλος, κάλεσε τους εκπροσώπους της Δημοτικής Κίνησης να μην φτάσουν τα πράγματα στα άκρα και να επικρατήσει ο διάλογος.

από τον Πρωινό Λόγο

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.