Ένστολη πανδυτικομακεδονική διαμαρτυρία στην Κοζάνη!



astinomiko megaro kozanis neo2342Πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο αστυνομικών διοργανώνουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας στις 21 Σεπτεμβρίου, στο αστυνομικό μέγαρο Κοζάνης, αντιδρώντας στις περικοπές των ειδικών μισθολογίων που περιλαμβάνονται στο πακέτο των σκληρών μέτρων της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Μετά τα δυναμικά συλλαλητήρια των ενστόλων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικές ενώσεις των τεσσάρων νομών, μεταφέρουν τώρα τον αγώνα τους για αξιοπρεπή διαβίωση στην έδρα της Περιφέρειας, στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, πριν από λίγες ημέρες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης πραγματοποίησε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο οξύ πρόβλημα στάθμευσης στο νέο αστυνομικό μέγαρο στην Κοζάνη. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Δακής έστειλε ήδη έγγραφο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, συνηγορώντας στο αίτημα για παραχώρηση χώρου από το απέναντι στρατόπεδο του Α΄ Σώματος Στρατού.

Σε σχέση με την ένστολη διαμαρτυρία της προσεχούς Παρασκευής 21 τρέχοντος, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει: «Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο αγώνας των αστυνομικών για αξιοπρεπή διαβίωση συνεχίζεται μέσω ένστολων διαμαρτυριών στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις. Την 21/09/2012 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και τη συμμετοχή των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας  διοργανώνει ένστολη διαμαρτυρία στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η ακριβής ώρα και οι λεπτομέρειες της κινητοποίησης θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά στην παραπάνω εκδήλωση. Η θηλιά που σφίγγει η κυβέρνηση στο λαιμό των ένστολων, μόνο με συνεχή και αποφασιστικό αγώνα μπορεί να κοπεί. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από αυτά που δικαιούμαστε εμείς και οι συμπολίτες μας και θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους».

Συνάντηση με περιφερειάρχη
Επίσης, για τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, επισημαίνει: «Την 13/9/12 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακή Γεώργιο. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί αφενός σε Πανελλήνιο επίπεδο αφετέρου σε τοπικό.

Ειδική μνεία έγινε στο θέμα της εξασφάλισης χώρου στάθμευσης έναντι του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης με την παραχώρηση μιας μικρής έκτασης για το λόγο αυτό από το Α’ Σώμα Στρατού. Προς τούτο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, προκειμένου δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί καθημερινά εκατοντάδες προσερχόμενους πολίτες στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης. Αν και η λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα φαντάζει πολύ απλή, η ακαμψία και η έλλειψη κατανόησης από τους ιθύνοντες (κυρίως από την πλευρά του Υ.ΕΘ.Α.) καθυστερεί αδικαιολόγητα την επίλυση του προβλήματος.

Ελπίζουμε μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη να οδηγηθούμε στην τελική λύση με την παραχώρηση της έκτασης και της δημιουργίας χώρου στάθμευσης.

Από την πλευρά του κ. Περιφερειάρχη επισημάνθηκε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Στο πλαίσιο των τοπικών προβλημάτων που έθεσε το δ.σ. της Ένωσης Αστυνομικών στον περιφερειάρχη, τέθηκε και το θέμα της μεγάλης έλλειψης αστυνομικών Υπαλλήλων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης. Λόγω αυτής της έλλειψης, αστυνομικά τμήματα μεγάλων πόλεων (Κοζάνης, Πτολεμαΐδας) δεν έχουν αστυνομικούς να καλύψουν τις άκρως απαραίτητες περιπολίες, ενώ νευραλγικές αστυνομικές υπηρεσίες υπολειτουργούν επειδή ακριβώς δεν υπάρχει προσωπικό. Άλλωστε, το οργανόγραμμα των αστυνομικών διευθύνσεων της περιοχής είναι παρωχημένο και δεν καλύπτουν σε αστυνομικό προσωπικό ούτε τις ανάγκες προηγούμενων δεκαετιών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.