Σύσκεψη φορέων για την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων



sxoleio ayli98790Σύσκεψη με φορείς της εκπαίδευσης και του δήμου, πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, για να συζητηθεί η ετοιμότητα των σχολικών μονάδων για την υποδοχή των μαθητών, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Στην σύσκεψη παρίστανται ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βαγγέλης Καραπάτσιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μανώλης Παφίλης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κ. Ιωάννης Γκαμπούρας, ο  Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κ.  Σαββιλωτίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης κ. Νίκος Βλάχος, καθώς και Εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ και των δασκάλων.
 
Κοινή διαπίστωση όλων των φορέων ήταν πως η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με καλές προϋποθέσεις. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την στελέχωση των σχολείων είναι ελάχιστα και τα βιβλία έχουν διανεμηθεί στις σχολικές μονάδες.
 
Το πρόβλημα ωστόσο που

παραμένει άλυτο είναι αυτό της χρηματοδότησης των σχολείων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα, καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Κοζάνης « εάν δεν επιταχυνθεί η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων και εάν δεν παρθούν όλες οι χρηματοδοτήσεις που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό για την λειτουργία των σχολείων, οι σχολικές μονάδες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα την περίοδο του χειμώνα. Από πλευράς μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, καλύπτοντας με προσλήψεις προσωπικού τις όποιες ελλείψεις και πιέζοντας με κάθε μέσο ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με τις χρηματοδοτήσεις».

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.