Εκδηλώσεις στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού – Ο Γιάννης Σπάνος την Παρασκευή στα Σέρβια



serviakozΜε μουσικές βραδιές, θεατρικές και παιδικές παραστάσεις συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Ξεχωριστή στιγμή αναμένεται να αποτελέσει για το ανακαινισμένο Θέατρο του Κάστρου Σερβίων η παρουσία του σπουδαίου έλληνα συνθέτη και στιχουργού Γιάννη Σπανού και του επιτελείου του το βράδυ της Παρασκευής 24 Αυγούστου. Ο Γιάννης Σπανός έχει γράψει πολλά τραγούδια για το λεγόμενο Νέο κύμα, σημαντικότεροι δίσκοι του όμως είναι οι «Ανθολογίες», το «Εκείνο το καλοκαίρι OST» (Α” Βραβείο Μουσικής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1971″ και η «Οδός Αριστοτέλους». Τα πιο γνωστά τραγούδια του είναι: «Σαν με κοιτάς», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι».  «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι μ” αγαπούσες», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή» κ.ά. Έχει συνεργαστεί με διάσημους Γάλλους μουσικούς και ηθοποιούς στην αρχή της καριέρας του.

Έχει μελοποιήσει στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου,Γιώργου Παπαστεφάνου, αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδία, Μίλτου Σαχτούρη κ.ά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει η Αρλέτα, ο Κώστας Καράλης, η Καίτη Χωματά, ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου, η Χάρις Αλεξίου κ.ά. Να σημειωθεί ότι οι μουσικές βραδιές στο Υπαίθριο Θέατρο του Κάστρου Σερβίων θα κλείσουν την ερχόμενη Πέμπτη 30 Αυγούστου με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Σε σχέση με τις θεατρικές και παιδικές παραστάσεις σήμερα Πέμπτη στο Βελβεντό  θα συνεχίσει την περιοδεία της στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιανής ΄΄Η Πρόοδος΄΄ που παρουσιάζει το έργο ΄΄Γιατρός με το στανιό΄΄. Από το Βελβεντό θα ξεκινήσει την περιοδεία της στο δήμο και η Παιδική Παράσταση ΄΄Το μαύρο ψαράκι΄΄ για να ακολουθούσουν τα Σέρβια και το Πλατανόρευμα. Παράλληλα βέβαια συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των συλλόγων και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

 

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Βελβεντό – Θεατρική Παράσταση ΄΄Γιατρός με το στανιό΄΄ από την Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιανής ΄΄Η Πρόοδος΄΄ στο Θεατράκι του Σταδίου(21:00)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Σέρβια – Μουσική βραδιά με τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Σπανό.  Υπαίθριο Θέατρο του Κάστρου Σερβίων (21:00)

Ροδίτης – Λαϊκή Βραδιά με τα ΄΄Παιδιά της Πάτρας΄΄ Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη (21:00)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μεσιανή – Γιορτή Κρασιού/Παραδοσιακή Βραδιά Δημοτικό Σχολείο (21:00)

Ροδίτης – Ποντιακή Βραδιά με τον Στάθη Νικολαϊδη (21:00)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Βελβεντό – Παιδική Θεατρική Παράσταση ΄΄Το μαύρο ψαράκι΄΄ στο Θεατράκι του Σταδίου (21:00)

Ροδίτης – Γιορτή Κρασιού. Παρουσίαση χορευτικών τμημάτων. Ποντιακή Παραδοσιακή βραδιά (21:00)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Σέρβια – Παιδική Θεατρική Παράσταση ΄΄Το μαύρο ψαράκι΄΄ Υπαίθριο Θέατρο του Κάστρου Σερβίων (21:00)

 

ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Πλατανόρευμα – Παιδική Θεατρική Παράσταση ΄΄Το μαύρο ψαράκι΄΄ στο Δημοτικό Σχολείο(21:00)

 

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Σέρβια – Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη Υπαίθριο Θέατρο του Κάστρου Σερβίων (21:00)

westtvnews.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.