Γεράσιμος Ανδρέατος και Σοφία Παπάζογλου στο Φιλοπρόοδο!



filoproodos avli mera875Λαϊκή βραδιά με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Σοφία Παπάζογλου, διοργανώνει τη Δευτέρα το βράδυ ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, συνεχίζοντας το κύκλο των καλοκαιρινών συναυλιών.

Μετρώντας 7 προσωπικούς δίσκους και τουλάχιστον 60 δισκογραφικές συμμετοχές, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ως ερμηνευτής, ως μουσικός και άλλοτε ως συνθέτης έχει συνεχή μουσική παρουσία τα τελευταία 25 χρόνια. ¸χει συνεργαστεί με τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της έντεχνης και της λαϊκής μουσικής σκηνής (Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη).Από τους πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές της εποχής του, ξεχωρίζει για την εξαιρετική λαϊκή φωνή του όσο και για τις αυστηρές και συνεπείς καλλιτεχνικά επιλογές του και τις αναζητήσεις του. Με τεράστια πείρα, αλλά και σημαντική θητεία ως ερμηνευτής σπουδαίων δημιουργών, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις μεγάλες επιτυχίες της προσωπικής του δισκογραφίας από τις συνεργασίες του με τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Χρήστο Νικολόπουλο κ.α., τραγούδια του Aκη Πάνου, καθώς και τραγούδια από τελευταίο δίσκο του.

Η Σοφία Παπάζογλου ξεκίνησε την τραγουδιστική της πορεία αξιοποιώντας τις έντονες μνήμες παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών που είχε χαραγμένες από την παιδική της ηλικία.

Η επαγγελματική της ενασχόληση με το τραγούδι ξεκίνησε το 1995, όταν ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης της εμπιστεύτηκε την ερμηνεία των τραγουδιών του κύκλου «Στεναγμός Ανατολίτης» (LYRA). Ακολούθησαν οι δίσκοι: «Πάμε Νότια» (LYRA, 1998 – Γιώργος Ζήκας), «¼σα σου μοιάζουν» (UNIVERSAL MUSIC, 2003 – Μανόλης Πάππος), «Πέμπτη απόγευμα» (Cantini 2004 – Παναγιώτης Καλαντζόπουλος), «¸να παράξενο ταξίδι» (Βασίλης Κετεντζόγλου – Ντάσο Κούρτι)

To φθινόπωρο του 2011 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Μην της μιλάς της μοναξιάς στον ενικό» με τη συνθετική υπογραφή του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη. Την ενορχήστρωση του δίσκου ανέλαβε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και τη μουσική εκτέλεση των τραγουδιών η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου.

Παράλληλα με τη δισκογραφία της, έχει λάβει μέρος σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές έντεχνου, λαϊκού και παραδοσιακού ρεπερτορίου, σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικού, και έχει συνεργαστεί με πολλούς Eλληνες και ξένους τραγουδιστές και συνθέτες.

Συμμετέχει ο  Τάκης Σούκας.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.