Έκθεση αποφοίτων του ΤΕΕΤ στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης



valtadwreio gymnΈκθεση αποφοίτων του ΤΕΕΤ στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης, την Πέμπτη 23 Αυγούστου, με τίτλο «2012: Έργα Αποφοίτων» ( 20/08/2012).

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ) με έδρα την Φλώρινα, ο Δήμος Κοζάνης  και ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας διοργανώνουν την δεύτερη έκθεση αποφοίτων του ΤΕΕΤ στην Κοζάνη στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο με τίτλο: «2012: Έργα Αποφοίτων».
 
Η έκθεση παρουσιάζει τα έργα των απόφοιτων της Ακαδημαϊκής χρονιάς 2011-12.

Το 2006 υπήρξε το έτος έναρξης της λειτουργίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, που είναι ο τρίτος δημόσιος φορέας ανώτατης εικαστικής εκπαίδευσης στην χώρα μας. Η έκθεση αποτελεί μια ολοκληρωμένη καταγραφή του έργου που πραγματοποίησε το Τμήμα στα πέντε αρχικά χρόνια λειτουργίας του. Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια των πρώτων αυτών χρόνων ανέδειξε μια πολύπλευρη και καινοτόμα προσέγγιση των σύγχρονων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών αιτημάτων. Ταυτόχρονα  ενεργοποίησε την σύνδεσή του Πανεπιστήμιου τόσο με την πόλη όπου έχει την έδρα του, τη Φλώρινα, αλλά και με την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Η πραγματοποίηση της έκθεσης «2012: Έργα Αποφοίτων» στην Κοζάνη αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της ζωντανής σχέσης του Τμήματος με την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας

Οι απόφοιτοι παρουσιάζουν εργασίες με ποικίλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης (ζωγραφική, γλυπτική, βίντεο, εγκαταστάσεις, φωτογραφία) και αισθητικής προσέγγισης.  Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται η πολυμορφία με την οποία πραγματοποιούνται οι σπουδές στο Τμήμα.  Η δράση του Τμήματος ωστόσο δεν περιορίζεται στο εκπαιδευτικό έργο: το Τμήμα λειτουργεί ως ένας φορέας με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα. Με διάφορες δράσεις αναδεικνύει μια διαρκή σχέση ώσμωσης με την Δυτική Μακεδονία: εικαστικές πρωτοβουλίες, έργα σε δημόσιους χώρους, παρεμβάσεις σε σχολεία και συμμετοχή σε δρώμενα φορέων.

Ταυτόχρονα το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών έχει να επιδείξει μια σημαντική παρουσία στον εικαστικό και εκπαιδευτικό χώρο σε εθνικό επίπεδο, ενώ έχει ενεργοποιήσει τα πρώτα βήματα σύνδεσής του με τον διεθνή χώρο. Τόσο με το έργο των αποφοίτων όσο και με την εν γένει δραστηριότητά του το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών αναδεικνύεται ως ένας ιδιαίτερα δυναμικός φορέας που συμβάλλει στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την σχέση του ΤΕΕΤ με την περιοχή και ειδικά με την Κοζάνη. Το ΤΕΕΤ επιδιώκει να είναι ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα με διάχυση της δραστηριότητάς του στην κοινωνία.

Επιμέλεια/Οργάνωση Έκθεσης
Γιάννης Ζιώγας. Ζωγράφος, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ
Έκτωρ Παπαδάκης, Γλύπτης, Επίκουρος καθηγητής ΤΕΕΤ
Τα εγκαίνια της έκθεσης «2012: Έργα Αποφοίτων» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Αυγούστου στο Βαλταδώρειο  Γυμνάσιο στην Κοζάνη στις 20:30.
Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή 24 Αυγούστου έως Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας Έκθεσης: Τρίτη έως Παρασκευή 14.00 – 22.00
Δευτέρα και Σαββατοκύριακα 18.00 – 22.00

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.