17 Αυγούστου 2005: Εμπρησμός Αγ. Γεωργίου Αιανής Κοζάνης!



fotia ag georgios aianiToυ (Επιστολή αναγνώστη)*

Αιανή 17 Αυγούστου 2005, Εμπρησμός Αγίου Γεωργίου, πολιούχου Αιανής. Μια άγρια, μια βάρβαρη επέτειος. Ό,τι πιο ντροπιαστικό και δυσφημιστικό συνέβη ποτέ για την Αιανή.
κοινοποίηση:

1/Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ Βαρθολομαίο patriarchate@ec-patr.org
2/Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης  Ελλάδος κκ Ιερώνυμο arch@forthnet.gr)

Κάποιοι, μη έχοντες εκκλησιαστική συνείδηση, θέλουν να την ξεχάσουμε. Εφέτος είχαμε και την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Αιανή.

Στο λόγο του ο πρώην δήμαρχος δεν

τόλμησε(ή θεώρησε ίσως πως θα γινόταν κατώτερος των περιστάσεων) να του πει ολόκληρη την αλήθεια για τον πυρποληθέντα ναό, πλην όμως ο παλιός ναός δεν κάηκε από πυρκαγιά, πυρπολήθηκε από αδίστακτους εμπρηστές (και με τη βούλα της Πυροσβεστικής) ύστερα από μια σειρά γεγονότων που προηγήθηκαν, Πατριάρχα μου!!!

 

Ημερολόγιο Ιεράς Μητρ. Κοζάνης 2012, σελ.48 διαβάζουμε: “Στις 16 Ιουλίου 1993,μάλλον από ηλεκτροπληξία, αποτεφρώθηκε ο Ι.Ναός Αγ.Δημητρίου Κοζάνης. Ο μητροπολίτης (Διονύσιος) συνέστησε ειδική επιτροπή αποκατάστασης του ιερού κτίσματος κτλ”. Οπότε,ο μακαριστός Διονύσιος ενήργησε εκκλησιαστικά ορθόδοξα προφανώς;; Αυτά επί μητροπολίτη Διονυσίου.

Περίπτωση Αιανής: Ημερολόγιο Ι.Μ.Κοζάνης 2007,σελ.11: “Ο ενοριακός  ναός Αγ.Γεωργίου είναι κτίσμα του 1908(…).Σήμερα ο ναός δεν υπάρχει γιατί την 17η Αυγούστου 2005 αποτεφρώθηκε.(Παρένθεση: Στο περιοδικό της Μητρόπ. Κοζάνης “ΛΕΙΜΩΝΑΡΙΟΝ”, Άνοιξη 2008, σελ.16 διαβάζουμε:”…αγιασμός θεμελιώσεως του νέου Ι.Ναού Αγ.Γεωργίου Αιανής, στον χώρο του ΠΥΡΠΟΛΗΘΕΝΤΟΣ το 2005 Ναού”) Οι δε εναπομείναντες τοίχοι και τα λοιπά κτίσματα ισοπεδώθηκαν”(και πετάχτηκαν στα μπάζα εννοείται!!!). Στα “λοιπά κτίσματα”συμπεριλαμβάνεται και η Αγία Τράπεζα του Ναού με τμήμα λειψάνου(ως γνωστόν) από Άγιο;;; Προφανώς!!!Ντροπή!!!

Αίσχος!!! Αν αυτό δεν είναι έγκλημα καθοσιώσεως,τότε τι είναι;;;Αυτά επί μητροπολίτη Παύλου.

Ερώτημα: Μήπως ο μητροπολίτης Παύλος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στο Ποίμνιο της Αιανής γιατί το κτίσμα του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης ήταν ιερό (που συμφωνώ), ενώ του Αγίου Γεωργίου Αιανής δεν ήταν ιερό!!! Στην περίπτωση της Αιανής η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποφάνθηκε ότι ο ναός κάηκε από εμπρησμό( και το ίδιο το περιοδικό της Μητρόπολης Κοζάνης που αναφέρθηκε πιο πάνω το λέει ξεκάθαρα!!!) Προφανώς ο δεσπότης Παύλος πίστεψε τον τοπικό ΑΝΑΞΙΟ ποιμενοτσομπάνη Γκριτζέλη (και δη θεολόγο του Ποιμαντικού): Ότι ο ναός κάηκε θαυματουργικώς!!! Τελεία και παύλα!!!Οπότε δεν μπορούμε ίσως να αποκλείσουμε ότι η ισοπέδωση του μη ιερού κτίσματος να΄γινε  και κατ΄εντολήν του ιδίου του Αγίου Γεωργίου!!!

Κατά την τριακονταετή περίπου πορεία  στο τιμόνι της Ενορίας στην Αιανή του θεολόγου ποιμαντορικού  Γκριτζέλη το Ποίμνιο αυγάτηνε γεωμετρικώς και πνευματικώς,οπότε μας χρειαζόταν,βρε αδερφέ, ένας ναός ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΣ, αντάξιος της ιστορίας της Αιανής και του πνευματικού μεγέθους του ποιμαντορικού θεολόγου Γκριτζέλη!!! Βέβαια,στο θεμέλιο λίθο θα γράφτηκαν και τα ονόματα των συντελεστών λαμβάνοντας τον στέφανον της δόξης για το μεγάλο επίτευγμα της συγχρόνου τοπικής μας ιστορίας με τις ευλογίες του μητροπολίτου Παύλου!! Ευτυχώς για τον τόπο,την υπόθεση την έφερε εις πέρας ο πρών δήμαρχος Αιανής Γ.Τζέλλος (ως νέος Ιουστινιανός,κατά έκφραση Παύλου) βάζοντας από τον Δήμο Αιανής τα χρήματα για την άδεια,καθότι δεν υπήρχε φράγκο στο ταμείο της Ενορίας-τόση προετοιμασία είχε ο τοπικός ποιμήν…. Και”
τώρα έχουμε τόπο να σταθούμε”[Παύλος] (τουλάχιστον για τα επόμενα 30-και βάλε- χρόνια[υπομονή,έχει ο Κύριος] λειτουργούμε στο υγρό και πνιγηρό[η ιερότητα του χώρου με αποτρέπει να γράψω βρωμερό] [από στενότητα,ανάσες,κεριά, θυμιάματα] παντελώς αναγιογράφητο εδώ και 4 χρόνια ημιυπόγειο[σκέτη αποθήκη] )!!! Ήδη είχαμε και λιποθυμία μαθήτριας του Γυμνασίου,έτσι για να κάνουμε κάποιους εχθρούς της Εκκλησίας να σκάσουν,που μας πολεμούν οι αχάριστοι!!! (“Η Ελευθερία είναι αγαθό που βιώνεται κατεξοχήν στο μυστήριο της Εκκλησίας”,μητροπ.Παύλος).

Συνεχίζουμε να παραμένουμε μέλη της Εκκλησίαςκαι δεν ξεχνάμε τις βάρβαρες,φονταμενταλιστικές ενέργειες ΘΡΗΣΚΌΛΗΠΤΩΝ, που ντρόπιασαν και δυσφήμησαν την Αιανή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού και όχι μόνο!!! Που έλαβαν χώρα την 17η Αυγούστου του 2005, την πιο μελανή σελίδα της ιστορίας της Αιανής!!! Ας όψεται λοιπόν η Ελευθερία ως αγαθό της Εκκλησίας….

ΥΓ. Νο1/Πέρυσι τέτοιον καιρό είχε δημοσιευτεί από ενορίτες της Αιανής το παρακάτω επετειακό αφιέρωμα:

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011
17 Αυγούστου 2005: εμπρησμός Αη Γιώργη Αιανής από (άγνωστα προς το παρόν) αδίστακτα, ασεβή και ακοινώνητα στοιχεία (In memoriam)

H ημέρα  όπου ποδοπατήθηκε η Αγάπη,η Χαρά,η Πνευματικότητα της Ορθοδοξίας,η Ομόνοια και η κοινωνική συνοχή στην ιστορική μας κωμόπολη…Το πιο ντροπιαστικό γεγονός στην Αιανή εν καιρώ ειρήνης που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ κι από κανέναν!!! Ούτε άχνα καταδίκης δεν ακούσαμε για την εγκληματική πράξη ούτε απ΄το δεσπότη Σερβ.και Κοζάνης
και πολύ περισσότερο από τον ιερέα της Αιανής κ.Γκριτζέλη (από τους πρωτοστατούντες για την κατεδάφιση του ιστορικού ναού,100% αναστηλώσιμου και κατά τους ειδικούς), ο οποίος, ευθύς ως είδε το φως της δημοσιότητας το πόρισμα-κόλαφος της Πυροσβεστικής, όφειλε από ευθιξία και μόνο να ζητήσει μετάθεση σε άλλη ενορία χωρίς δεύτερη κουβέντα!!!

Γιατί κρύφτηκε και δεν βγήκε ποτέ δημοσίως και εγγράφως, όπως επανειλημμένως του ζητήθηκε να καταδικάσει την κτηνωδία;;; Αυτά,για να μην νομίσει κανείς ότι κοιμάται όρθια μια κοινωνία 2500 ανθρώπων.Και θα επανέλθουμε.

Ενορίτες Αιανής
(Τα ονόματα στη διάθεση της διεύθυνσης)
(Αρθρα για τον εμπρησμό και σε περσινά αφιερώματα στο  blog”OMAΔΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΙΑΝΗΣ” καθώς και ΑΙ-VRES.GR, Kozanimedia.gr, Kozan.gr, αναρτήσεις Αυγούστου 2010,και στο πλείστον του έντυπου τύπου).

Το δημοσίευμα αυτό είχε ως παρεπόμενο την αήθη, ανάρμοστη για ρασοφόρο και μετά περισσού θράσους και βαρβαρότητας (όταν ο πολιτισμός πάει περίπατο)λεκτική και συκοφαντική επίθεση του “ποιμενάρχη” της Αιανής Γκριτζέλη στον καθηγητή του Γυμνασίου της Αιανής Γ.Φ.(που συνυπέγραφε το παραπάνω κείμενο), για να εισπράξει ο πρώτος ακαριαίως μήνυση!!! Που αποσύρθηκε καθοδόν μετά από σκέψη του δευτέρου, καθώς ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ  ΡΑΣΟΦΟΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΟΚΤΑΜΗΝΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ!!!Απλώς δεν επιθυμούσε ο ενορίτης να τον εξοντώσει εξωθώντας στα άκρα σε μια τόσο μικρή κοινωνία(σχετικά ρεπορτάζ γι΄αυτό το γεγονός μπορεί να αναζητήσει οποιοσδήποτε στα τοπικά sites και blog στις 19/8/2011).

ΥΓ.Νο2/Είχαμε και αυτό πέρυσι:Ο ιερέας της Αιανής Γκριτζέλης κατέφυγε στο δεσπότη Παύλο για το  παραπάνω περσινό δημοσίευμα,το οποίο μάλιστα, όπως αντιλαμβάνεται κανείς,καταλογίζει ευθύνες για κουκούλωμα της υπόθεσης(η σιωπή είναι συνενοχή) και στον ίδιο το Δεσπότη!!!Η παρότρυνση του Δεσπότη προς τον ιερέα-άκουσον άκουσον(και υπάρχουν μάρτυρες γι αυτό)-ήταν να προβεί αυτός σε μήνυση επιλεκτικά κατά συγκεκριμένου ενορίτη,(Κύριος οίδε γιατί και επί τη βάσει ποιας κατηγορίας)και δη του προαναφερθέντος καθηγητή του Γυμνασίου Αιανής,παρότι το δημοσίευμα προσυπογραφόταν από ολόκληρη ομάδα ενοριτών της Αιανής!!!Και μάλιστα απαιτώντας και 100.000 ευρώ!!!Καλά,φυστίκια τα έκανε,φυστίκια τα θεώρησε ο δεσπότης τα ευρώ;;;O ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!Εδώ όχι απλώς γελάνε αλλά και τίθεται αυτό στην κρίση του χριστεπώνυμου πλήθους και πρωτίστως της κοζανίτικης διανόησης!!!

(Σύμφωνα με την Εκκλησία ο εκάστοτε Επίσκοπος Μητροπολίτης είναι-πρέπει να είναι-“εις τόπον και εις τύπον Χριστός”.Αν ο “εις τόπον και εις τύπον Χριστός” υποπίπτει σε τέτοια ολισθίματα για τα…..ατίθασα παιδιά της Εκκλησίας[καλά,ατίθασα για ποιο λόγο,επειδή τολμούν και καταλογίζουν ευθύνες στον ίδιο και στον τοπικό “Ποιμενάρχη”;;;],τότε ΚΛΑΦ΄ΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ!!!!)
ΑΜΗΝ.

*(Τα στοιχεία του συντάκτη βρίσκονται στη διάθεση οποιουδήποτε)

το είδαμε στο ai-vres.blogspot.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.