Στου καλότυχου την πόρτα, θηλυκό γεννιέται πρώτα…



viron polidoras97869Γράφει ο pitsirikos

Ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η κίνηση του Βύρωνα Πολύδωρα -την μια και μοναδική ημέρα που ήταν πρόεδρος της Βουλής- να διορίσει την κόρη του στη Βουλή, αν και θα έπρεπε όλοι να εκτιμήσουν το γεγονός πως αφενός διόρισε μόνο τη μία του κόρη και αφετέρου πως στήριξε τον ιερό θεσμό της ελληνικής οικογένειας, διορίζοντας την κόρη του και όχι καμιά γκόμενα.

Τα πιο αρνητικά σχόλια εναντίον του Βύρωνα Πολύδωρα -για τον διορισμό της κόρης του στη Βουλή- ειπώθηκαν και γράφτηκαν από ανθρώπους που θα έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα αν ήταν στην θέση του Πολύδωρα.

Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο πως οι πιο διαπρύσιοι κατήγοροι των «διεφθαρμένων» πολιτικών που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία είναι τα μεγαλύτερα καθάρματα της χώρας.

Είναι αυτοί που μέχρι χτες έγλειφαν τα … των πολιτικών και -μόλις αρχίσουν να τους ταΐζουν πάλι- θα τους τα γλείφουν ξανά.

Πάρα πολλοί Έλληνες μοιάζουν να πιστεύουν πως, αν αποδείξουν ότι όλοι οι άλλοι είναι ανήθικοι, αυτοί θα είναι ηθικοί. Οι άλλοι είναι κακοί, άρα εμείς είμαστε καλοί. Πολύ βολικό. Πολύ απλοϊκό. Και πολύ ηλίθιο.

Ακόμα και στην περίπτωση του Πακιστανού που κατηγορείται για την κακοποίηση της 15χρονης, ακούω και διαβάζω πράγματα, λες και δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν εγκληματική ενέργεια στη χώρα μας. Αυτή ήταν η πρώτη.

Καταλαβαίνω πως θέματα όπως αυτό με τον «βιαστή της Πάρου» -λες και βίασε όλη την Παροναξία ή δεν έχει γίνει ποτέ ξανά βιασμός στην Πάρο- πουλάνε αλλά βλέπω και πολλά κτήνη να θέλουν να κάνουν κομματάκια το «κτήνος της Πάρου».

Φαντάζομαι πατεράδες που βίαζαν συστηματικά τις κόρες τους -και το ήξερε όλο το χωριό αλλά έκανε πως δεν ξέρει τίποτα- να συζητούν στο καφενείο και να ζητούν με λύσσα την εκτέλεση του «κτήνους της Πάρου».

Πριν από μερικά χρόνια, ένας φίλος φωτογράφος μου είχε εκμυστηρευτεί την αναγούλα που είχε νιώσει, όταν, εμφανίζοντας τα φιλμ ενός ναυτικού, τον είδε να έχει στα γόνατά του ένα 10χρονο κοριτσάκι σε κάποια χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ σε κάποιες άλλες φωτογραφίες -από «ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές»- είχε στην αγκαλιά του την κόρη του που ήταν στην ίδια ηλικία με το άλλο παιδί.

Είμαι πολύ καχύποπτος με αυτούς που κάνουν σημαία την άμεμπτη ηθική τους και ζητούν την εξόντωση αυτών που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά.

Η μικρή μου πείρα λέει πως αυτοί είναι τα μεγαλύτερα καθάρματα που υπάρχουν.

Όλοι αυτοί που κατηγορούν τον Βύρωνα Πολύδωρα για τον διορισμό της κόρης του δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Ο Βύρων Πολύδωρας επανεξελέγη μετά την χρεοκοπία της χώρας, η Νέα Δημοκρατία είναι ξανά στην κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ και -κατά συνέπεια- ο Βύρων Πολύδωρας πρέπει να είναι πια απόλυτα βέβαιος πως οι Έλληνες είναι καθυστερημένοι, οπότε πάλι καλά που διόρισε στη Βουλή μόνο τη μια του κόρη και όχι όλο του το σόι.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.