Άρθρο σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Κωνσταντίνας Μητροπούλου



olimpiakoi agones 2012«Κανένα όνειρο δε γίνεται πραγματικότητα με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται ιδρώτας, θέληση και σκληρή δουλειά…».
Colin Powell, Αμερικανός στρατιωτικός και πολιτικός

Της Κωνσταντίνας Μητροπούλου*

Την ώρα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου εισέρχονται στην τελική τους ευθεία, τα δυο, μέχρι σήμερα, ελληνικά μετάλλια ίσως να φαντάζουν λίγα, ωστόσο ήρθαν, έστω και προσωρινά, να δημιουργήσουν συναισθήματα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, σε αντιδιαστολή με τη γκρίζα καθημερινότητα και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η Ελλάδα της κρίσης.

Γιατί, πολύ απλά, οι διακρίσεις των αθλητών μας έρχονται να αποδείξουν πως ήρθε η ώρα, να πιστέψουμε όλοι, ως Έλληνες και ως έθνος, στην αναγνώριση της αξίας και της προσπάθειας. Και παραδείγματα όπως αυτά των κοριτσιών και των αντρών στην κωπηλασία, του Ηλιάδη στο τζούντο, αλλά ακόμη και των αθλητών μας στην ξιφασκία, στη γυμναστική, στη συγχρονισμένη κολύμβηση δείχνουν περίτρανα πως μέσα από τον ανηφορικό, δύσβατο και όχι εύκολο δρόμο, αλλά και την επίπονη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας..

Παράλληλα, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα δυο, μέχρι στιγμής, ελληνικά μετάλλια έχουν…άρωμα Δυτικής Μακεδονίας! Ο Ηλίας Ηλιάδης, χάλκινος ολυμπιονίκης στο τζούντο, ανδρώθηκε αθλητικά στο Αμύνταιο, ενώ η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, επίσης χάλκινη ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, (μαζί με την Αλεξάνδρα Τσιάβου από την Ηγουμενίτσα), είναι Καστοριανή. Και είμαστε περήφανοι ως Δυτικομακεδόνες και για τους δυο! Όπως είμαστε και για τους συμπατριώτες μας αδερφούς Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα, από τα Σέρβια, που διακρίθηκαν στην κωπηλασία! Πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλους, λοιπόν, με την ευχή η Ελλάδα, στις δύσκολες αυτές στιγμές, να πανηγυρίσει και άλλα μετάλλια, αλλά και με τη σιγουριά πως η Δυτική Μακεδονία θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με σπουδαία ταλέντα τον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος μπορεί να εκφράσει την Ελλάδα των μείζονων προσδοκιών και όχι της ήσσονος προσπάθειας!

*Η Κωνσταντίνα Μητροπούλου είναι εκπαιδευτικός και περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.