Αναβαθμίζεται το 34ο River Party – Συνέντευξη των διοργανωτών



river party 2012 logo98769– ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ KAI ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
– ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ 50 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΡΟΚ ΚΑΙ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Ημερομηνία ορόσημο αποτελεί η 1η Αυγούστου για το 34ο river party, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής, καθώς ανοίγει τις πύλες του για να…υποδεχτεί τους πολυπληθείς φίλους του με ένα πολυσυλλεκτικό και συναυλιακό πρόγραμμα, με ροκ και έντεχνα ακούσματα, αλλά και αξιόλογες ερμηνευτικές ικανότητες να συμφιλιώνουν τάσεις κι εναλλακτικές μουσικές προσεγγίσεις.

Από την 1η έως και την 5η Αυγούστου στο Νεστόριο Καστοριάς, θα στηθεί δίπλα στον Αλιάκμονα και μέσα στο μαγευτικό τοπίο απείρου κάλλους, μια μεγάλη μουσική γιορτή για όλα τα γούστα και τις ηλικίες, όπου οι λάτρεις του θεσμού θα απολαύσουν καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής να “ντύνουν” μουσικά τη μεγάλη εκδήλωση του καλοκαιριού, ενώ το φεστιβάλ εδώ και δυο χρόνια, λειτουργεί με νέους διοργανωτές, καθώς παραχωρήθηκε από το δήμο Νεστορίου σε κοινοπραξία ιδιωτικών εταιριών, αλλά με την ίδια πάντα ταυτότητα.

Καινοτόμες και πρωτοποριακές παρεμβάσεις

Στις καινοτόμες και… πρωτοποριακές παρεμβάσεις που σκοπό έχουν να αποτελέσει το 34ο river party, ζωντανό πυρήνα ψυχαγωγίας και αυτογνωσίας στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, αλλά ταυτόχρονα να προσελκύσει και ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αναφερθήκαν στη συνέντευξη που παραχώρησαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε. οι νέοι διοργανωτές του θεσμού, ενώ παρόντες στη συνέντευξη ήταν και ο δήμαρχος Νεστορίου, κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, κ. Μιχάλης Σμέρνος.

«Είναι φανερό ότι η εταιρία απέδειξε τις πραγματικές δυνατότητες και ικανότητες που έχει προκειμένου να οργανώσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Κατάφερε να προσελκύσει στην περιοχή μας ρεκόρ επισκεπτών, αναβαθμίζοντας και απογειώνοντας στα ύψη το θεσμό του river party, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να φθίνει» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο δήμαρχος: «Αποδεικνύεται επίσης ότι ήταν σοφή η απόφαση της δημοτικής επιχείρησης και του δημοτικού συμβουλίου Νεστορίου να το εκμισθώσουμε σε εταιρίες που γνωρίζουν το είδος και ασχολούνται με αυτό, διότι βλέπουμε ότι η πορεία του θεσμού είναι πλέον ανοδική», πρόσθεσε, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι η εκδήλωση χρόνο με το χρόνο, γιγαντώνεται και αυτό φαίνεται από τα προγράμματα που γίνονται από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και από την προσέλευση του κόσμου. «Ελπίζω και πιστεύω» συνέχισε, «ότι φέτος θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές σε όλα τα επίπεδα. Θα προσέλθει πολύς κόσμος από όλη την Ελλάδα, καθώς υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα». Βέβαια, όπως υποστήριξε, γίνεται μια συστηματική εργασία της επιχείρησης και του διοργανωτή προκειμένου να δημιουργηθούν οι υποδομές εκείνες, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο.

«Εμείς από την πλευρά μας κάναμε αυτά που έπρεπε. Πιστεύω πως η οργάνωση έχει τεθεί σε καλύτερες βάσεις, λόγω και των σημαντικών υποδομών» υποστήριξε ο κ. Γκοσλιόπουλος για να καταλήξει ότι το River party δεν αφορά μόνο το δήμο Νεστορίου, αλλά προβάλλει όλο το νομό Καστοριάς, καθώς συμβάλει σημαντικά στον κεντρικό στόχο του νομού μας που, εκτός των οικονομικών δραστηριοτήτων, είναι και η τουριστική ανάπτυξη. Επιπλέον, ο θεσμός πέρα από αυτά, προσφέρει και μια καλώς εννοούμενη ψυχαγωγία στους πολίτες, τόσο του νομού Καστοριάς, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

«Από την πλευρά της δημοτικής επιχείρησης, συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στο river party, το οποίο έχει πλέον ξεφύγει από τις παλιές καταστάσεις που είχε. Έχει εξελιχθεί σε μια καινούργια δεκαετία, πιο αναβαθμισμένη», δήλωσε από την μεριά του ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, κ. Μιχάλης Σμέρνος.

Αυτή την χρονιά είμαστε σε μια άλλη διάσταση

Για μια σημαντική προσπάθεια, στην οποία έχουν προχωρήσει τα δυο τελευταία χρόνια και η οποία συνέβαλε στο να γίνει το river party ευρύτερα γνωστό, έκανε λόγο ο νέος διοργανωτής του θεσμού, κ. Διονύσης Ποτσολάκης. Βέβαια, όπως υποστήριξε, σε αυτό βοήθησε η μαγευτική τοποθεσία και το εξαιρετικό φυσικό τοπίο με τις κατάλληλες υποδομές που δεν τις βρίσκεις αλλού. Το θέμα επισήμανε, είναι να έχεις το πανέμορφο μέρος, να φτιάξεις την υποδομή, να στήσεις αυτό το πράγμα αλλά και να το κρατήσεις για 34 χρόνια. Πάντως, στόχος των διοργανωτών είναι ο θεσμός να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του νομού και να διευρυνθεί, να περάσει και στο εξωτερικό.

«Το river είναι ένας προορισμός», τόνισε ο κ. Ποτσολάκης, όπου ο ενδιαφερόμενος κάθε ηλικίας που θα έρθει από πολύ μακριά, θα συνδυάσει διακοπές με διασκέδαση. Για να το πετύχουμε αυτό, ενημέρωσε, προχώρησαν σε 2-3 πράγματα, όπως: «Συνδυάσαμε το καλό πρόγραμμα με ποιοτική διασκέδαση και πάμφθηνο πακέτο. Αυτό έπρεπε να γίνει γνωστό στον κόσμο. Αυτή τη χρονιά βρισκόμαστε σε μια άλλη διάσταση. Καθιερώσαμε από το Φεβρουάριο το σύστημα της προπώλησης εισιτηρίων, με κίνητρο το φθηνό εισιτήριο. Δεν πουλάγαμε τον καλλιτέχνη, αλλά το πάρτυ», εξήγησε ο διοργανωτής. Βέβαια, όπως είπε, πολύς κόσμος το κατάλαβε, ωστόσο από τους Καστοριανούς, συμπλήρωσε, ελάχιστοι πήραν εισιτήρια.

Πάντως, μέχρι στιγμής σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει πωληθεί ένας μεγάλος αριθμός εισιτηρίων που ξεπέρασε τις 2.5000, ενώ πέρυσι τα εισιτήρια από την προπώληση ήταν 100. Το 50% αυτού του κόσμου, διευκρίνισε ο κ. Ποτσολάκης, είναι από Αθήνα, το 30% από την Θεσ/νίκη και το 20% από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πάμε σε μια διαφορετική φιλοσοφία και λογική

Σε μια ακόμη καινοτόμο δράση προχώρησαν οι διοργανωτές, όπως την παροχή στους λάτρεις του θεσμού, σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία, χαμηλό κόστος στα εισιτήρια, τόσο από Θεσσαλονίκη όσο και από Αθήνα. Ωστόσο, υπήρχαν αντιδράσεις από το τοπικό ΚΤΕΛ, αλλά όπως διευκρίνισε ο διοργανωτής, τους πρότειναν να κάνουν μια προσφορά, και αυτό δεν έγινε ποτέ.

«Το river προσφέρει συνδυασμό διακοπών και διασκέδαση, σε φτηνές τιμές! Πάμε σε μια διαφορετική φιλοσοφία και λογική. Ο κόσμος θα έρθει για διακοπές στην Καστοριά και αυτό θα προσδώσει ένα σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα, καθώς το γεγονός θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του νομού», ήταν τα λόγια του.

Δουλέψαμε πολύ μέσω facebook που είναι το μέσω της νεολαίας

Όσον αφορά τώρα στο πρόγραμμα, όπως ενημέρωσε ο διοργανωτής, από φέτος έχει αλλάξει, καθώς συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ξένα ονόματα, διότι ο κεντρικός στόχος του φεστιβάλ, ήταν να υπάρχει κάθε μέρα και ένα αξιόλογο συγκρότημα, όμως τώρα υπάρχουν δυο.
«Αυτή η καινοτομία δεν είναι εύκολη, γιατί ένα ξένο συγκρότημα κοστίζει αρκετά. Ωστόσο, η στιγμή αυτή δεν μας επιτρέπει να πάμε σε άλλες επιλογές», εξήγησε.

Φέτος, το φεστιβάλ έχει να επιδείξει και μια νέα καινοτομία, την εισαγωγή ενός διαγωνισμού νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, ένα εγχείρημα που καλλιεργήθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσω facebook, που ας μην ξεχνάμε πως είναι το μέσω της νεολαίας, ενώ ο διαγωνισμός είχε ανέλπιστη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν πάνω από 80 χιλ. άτομα που ψήφισαν για αυτά τα συγκροτήματα.

Με μέτρο το αλκοόλ και προσοχή στο περιβάλλον

Η νέα διοργάνωση δίνει και μεγάλη βαρύτητα σε δυο τομείς, όπως την καθαρότητα του περιβάλλοντος για μια ποιοτική διαμονή, καθώς επίσης και στην κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο, διότι δεν οδηγεί πουθενά, ενώ θα γίνεται γύρω από κάθε γωνία του river αλκοτέστ. Παράλληλα, για κάθε ενδεχόμενο και για θέμα ασφάλειας των επισκεπτών θα υφίσταται και ο ψακτικός έλεγχος.

«Δεν κάνουμε σωματικό έλεγχο με την συναίνεση την αστυνομίας, απλά ζητάμε να ανοίξουν τις τσάντες. Ο άλλος λόγος είναι να μην φέρνει ο καθένας τις μπύρες τους και να τις πουλάνε. Εμείς θέλουμε ένα ποιοτικό και πολιτισμένο φεστιβάλ, να υπάρχει ασφάλεια. Και κάτι ακόμη, όλοι οι επισκέπτες που θα παρευρεθούν στην μεγαλύτερη γιορτή του πολιτισμού και της μουσικής, πρέπει να προστατεύουν το χώρο της μαγευτικής τοποθεσίας», κατέληξε ο κ. Ποτσολάκης.

Επιπρόσθετα, τη μοναδική εμπειρία του river party συμπληρώνουν οι οργανωμένες εγκαταστάσεις κατασκήνωσης, εστιατορίων μπαρ και πρώτων βοηθειών, ενώ οι φίλοι του θεσμού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και διάφορα events, τα οποία θα κρατήσουν όλο το 24ωρο αμείωτο το ενδιαφέρον των κατασκηνωτών και των επισκεπτών.

Αξίζει, επιπλέον, να αναφερθεί ότι η 34χρονη διαδρομή του river party είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας που το καταξίωσε στην συνείδηση των θαυμαστών του, οι οποίοι συνεπείς με το ραντεβού τους, συναντιούνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στις όχθες του Αλιάκμονα για το μεγάλο αυτό γεγονός.

Θεοδώρα Ζήση Κωτσοπούλου για τη “Νέα Καστοριά”

Επιμελεια: Mπέτσκας

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.