Ούτε ένα ευρώ για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού στη Σιάτιστα από το Δήμο!



dimos voiou banner9786t9Ο Δήμος Βοΐου δεν θα χρηματοδοτήσει καμία εκδήλωση για το καλοκαίρι στη Σιάτιστα και το υπόλοιπο Βόιο. Την απάντηση αυτή πήραν σήμερα τοπικοί σύμβουλοι της Σιάτιστας που ζήτησαν να υπάρξει ορχήστρα με έξοδα του Δήμου, για το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής. Ο δήμος θα καλύψει μόνο το κόστος της ηχητικής κάλυψης στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους…

sierafm.gr

Σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των συλλόγων

Με αφορμή την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα που εξελίσσεται σε όλο το Δήμο Βοΐου και τη συνεχή όχληση από τους εκπροσώπους τω πολιτιστικών συλλόγων για οικονομική ενίσχυση από το ταμείο του Δήμου, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν πολλάκις ανακοινωθεί.

Το 2011 η νέα δημοτική αρχή διαπιστώνοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου, αλλά και το συνεχή περιορισμό της χρηματοδότησης από το κράτος, υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην εκπόνηση συγκεκριμένου σχεδίου προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Η προσπάθεια αυτή είχε ως στόχο και την αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών κάτι που σε μεγάλο βαθμό επετεύχθη.

Στα πλαίσια του περιορισμού των δαπανών αποφασίσαμε μεταξύ άλλων και τη μη χρηματοδότηση πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι κατά τόπους πολιτιστικοί σύλλογοι, αφήνοντας έτσι να λειτουργήσουν ανεξάρτητα και αυτοδύναμα όσοι με μεράκι και όρεξη για τον πολιτισμό εργάζονται ανεξαρτήτως χρηματοδοτήσεων.

Το 2012 η οικονομική κατάσταση του Δήμου, παρά την προσπάθεια έγκυρης αποπληρωμής των τρεχόντων εξόδων, παραμένει δύσκολη απόρροια και της συμπεριφοράς προς την τοπική αυτοδιοίκηση από το κεντρικό κράτος.

Απόφασή μας παραμένει να μην χρηματοδοτηθούν πολιτιστικοί σύλλογοι, τους οποίους όμως βοηθάμε με τις υπηρεσίες του Δήμου με υλικοτεχνικά μέσα. Ο Δήμος θα συμβάλλει οικονομικά σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες του σε μεγάλες εκδηλώσεις όπως οι Καβαλάρηδες, οι Αποκριές, οι Κλαδαριές κ.α. που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αποτελεί υποχρέωσή μας να της στηρίξουμε.

Καλούμε όσους λειτουργούν με λογικές του παρελθόντος, αγνοώντας ή εθελοτυφλώντας μπροστά στην σκληρή οικονομική πραγματικότητα να μη διαδίδουν ανυπόστατες φήμες και παράλληλα να μην προτείνουν σαν λύση τακτικές καταδικαστέες τι οποίες από την πρώτη στιγμή ως δημοτική αρχή δεν ακολουθήσαμε.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.