Γιόρτασε ο Ψηλός Αηλιάς στην Κοζάνη!



ailias_kozani_ekklisia86rt89ioΤην τιμητική του είχε χθες ο Ψηλός  Αηλιάς στην Κοζάνη, ενώ μάλιστα το απόγευμα της παραμονής της εορτής του Προφήτη Ηλία, πραγματοποιήθηκε στον ομώνυμο ιερό ναό που βρίσκεται στον γνωστό λόφο της Κοζάνης, ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου και πλήθους πιστών!

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που ανηφόρησαν προς τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στην Κοζάνη, και μάλιστα παρέμειναν ως αργά για το πανηγύρι. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παύλος παρουσία αρκετού κόσμου.

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής ανηφορίζουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα στον Αηλιά να ανάψουν ένα κερί, ενώ η ….δροσερή ατμόσφαιρα ήταν ό,τι πρέπει για ένα θερινό βράδυ! Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού ο κόσμος παρέμεινε για το πανηγύρι και κάθισε ως αργά στις υπαίθριες καντίνες που υπήρχαν, απολαμβάνοντας –ως είθισται- εδέσματα…

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από την πόλη της Κοζάνης πανηγύρια για τον Αηλιά έγιναν σε αρκετά χωριά του Νομού, με τον κόσμο να κατακλύζει τα πανηγύρια που διοργανώθηκαν και συνεχίζουν να διοργανώνονται αυτές τις ημέρες.

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.