Το στοίχημα του Μακεδονικού Κοζάνης



makedonikos_kozanis_logo875Σε μια όμορφη εκδήλωση που έγινε στην Κοζάνη, ο Μακεδονικός παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και τη νέα φανέλα του. Μπροστά σε πολύ κόσμο στο sportcafe, σε ένα όμορφο χώρο στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας, τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Κατσίκας, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων: «Ο Μακεδονικός μετά από 28 χρόνια βγήκε ξανά στη Δ΄ εθνική, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Η οικονομική συγκυρία σίγουρα είναι δύσκολη, όλοι από τη διοίκηση κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε. φωτο της συνέντευξης τύπου

Θα δουλέψουμε σκληρά, χωρίς μεγάλα λόγια και με χαμηλά τη μπάλα, ο καθένας από το πόστο του, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτοί είναι: 1) μια ομάδα ανταγωνιστική, που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, ώστε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και 2) η παραμονή στη Δ΄ εθνική. Στην προσπάθειά μας δεν περισσεύει κανείς, τα πρώτα μηνύματα που βλέπουμε, είναι ενθαρρυντικά, οι φίλαθλοι μας αγκαλιάζουν και μας δίνουν δύναμη. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό του συλλόγου, τα οπτικά «Πουπνάρα», αλλά και τις άλλες επιχειρήσεις που βοηθούν με χορηγίες, δηλαδή το «αρτοποιείο Πουλιάνα», την «επιλογιστική», τη «Γάτας ΑΕ», τους αδελφούς Ζιάμπρα.

Τα διαρκείας και οι κάρτες μέλους πηγαίνουν καλά, όλοι μας βιώνουμε δύσκολες στιγμές και πρέπει όπου σταθούμε και βρεθούμε, να ευχαριστούμε τον καθένα που μας στηρίζει.Ακόμα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμο Κοζάνης και την περιφέρεια, που βοηθούν με τον τρόπο τους. Φέτος ο δήμος Κοζάνης θα έχει 2 ομάδες στη Δ΄ εθνική, την Κοζάνη και τον Μακεδονικό. Φυσικά ο ρόλος της Κοζάνης είναι άλλος και πρέπει να είναι ηγετικός, είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί και πρέπει να παίζει σε ανώτερη κατηγορία, ούτως ώστε τα παιδιά μας και τα παιδιά όλων των ακαδημιών της περιοχής να έχουν στόχο και όραμα να αγωνιστούν στην Κοζάνη. Εμείς ήμασταν και θα είμαστε δίπλα τους. Ο προγραμματισμός μας άρχισε, αρχικά θωρακίσαμε την ομάδα όσον αφορά το γήπεδο. Ζητήσαμε το ΔΑΚ για ένα και μόνο λόγο, για να μπορούμε να σταθούμε οικονομικά κόντρα στις ακριβές διαιτησίες. Το ΔΑΚ παρέχει πιο άνετη διαμονή, προφυλάσσει από κακές καιρικές συνθήκες κι ελπίζουμε να έρχεται περισσότερος κόσμος. Έπειτα θελήσαμε να κρατήσουμε όλα τα παιδιά από πέρσι, που ίδρωσαν, μάτωσαν κι ανέβασαν τον Μακεδονικό. Το περσινό ιδανικό κλίμα θα είναι σύμμαχός μας. Οι προπονητές της Ακαδημίας, Παπακώστας και Γκουρτσούλης, πιστοί στη φιλοσοφία να προωθούνται κάθε χρόνο παιδιά της ακαδημίας, συνεργάζονται άψογα και 5 ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 1995 ανεβαίνουν στη μεγάλη ομάδα. Είναι ο τερματοφύλακας Ηλίας Κρικέλης, ο αμυντικός Νίκος Γκουλιαβέρας, ο μέσος Γιώργος Κυπίρτογλου και οι επιθετικοί χάρης Ζιαζιάς και Κώστας Ευαγγελόπουλος.Στην ομάδα επέστρεψε ο Θωμάς Αργυρόπουλος, που πέρσι ήταν στρατευμένος και βοήθησε την Κοζάνη 2004, ενώ με υποδείξεις του κ. Παπακώστα, αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές με κριτήριο την ποδοσφαιρική τους αξία και τον άριστο χαρακτήρα. Είναι οι Νίκος Ματούλας (από το Νυδρί), Κώστας Μαλούτας (από την ΑΕΠ Καραγιαννίων), Νίκος Αποστολίδης (από το Βατερό), Τάσος Τσιόρκας (από την Ελίμεια), Βαγγέλης Τσίγκας (τερματοφύλακας, από τη Νάουσα), Νίκος Τσαμπούρης (από το Βελβεντό). Θέλουμε οι φίλαθλοι να στηρίξουν την προσπάθεια του Μακεδονικού για παραμονή και της Κοζάνης για άνοδο».

«ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ»: Στη συνέχεια, μίλησε ο προπονητής Γιώργος Παπακώστας, επισημαίνοντας τα εξής: «Ο προγραμματισμός της ομάδας έχει σχεδόν κλείσει, οι βασικές θέσεις καλύφθηκαν και υπάρχει δυνατότητα το πολύ για 2 μεταγραφές και μόνο εφόσον βρεθεί κάτι πολύ καλό. Ο βασικός κορμός έμεινε ίδιος, ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί το καλό και οικογενειακό κλίμα που υπάρχει. Ήρθαν ορισμένοι καινούριοι, έμπειροι παίκτες, όλοι από την περιοχή. Η προετοιμασία αρχίζει στις 6/8, κλείσαμε κάποια φιλικά με Αιγινιακό, Περδίκκα, Βατερό, Γρεβενά Αεράτα κι άλλες ομάδες. Στόχος μας η παραμονή, μας περιμένει πολλή δουλειά».

«ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΝΤΑ»: Από τους παίκτες που επέστρεψαν στον Μακεδονικό είναι ο Κώστας Μαλούτας. Ο 24χρονος αμυντικός, ύστερα από μια «γεμάτη» χρονιά με σημαντική προσφορά στην ΑΕΠ Καραγιαννίων, δήλωσε: «Γυρίζω σε γνώριμα λημέρια, στην ομάδα που με ανέδειξε. Σίγουρα οι απαιτήσεις φέτος θα είναι υψηλότερες, πρώτιστος στόχος είναι να σωθεί η ομάδα και πιστεύω πως έχει τα φόντα να τα καταφέρει. Ο Μακεδονικός θα στηριχθεί στην ομοιογένεια του συνόλου, στην ομαδικότητα και στο καλό κλίμα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Μακεδονικού για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, ευχαριστώ, επίσης, και την ΑΕ Ποντίων, διοίκηση, προπονητή και συμπαίκτες, για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε. Φεύγω σα φίλος από την ΑΕΠ Καραγιαννίων».

«Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ» Ένας από τους νέους παίκτες που θα πλαισιώσουν το Μακεδονικό φέτος είναι ο Τσίγκας Βαγγέλης τερματοφύλακας που για 2 χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα της Νάουσας. « Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιλέχτηκα από τον κ. Κατσίκα, Πρόεδρο της ομάδας και τον προπονητή μου κ. Παπακώστα να ενταχθώ στην ιστορική ομάδα του Μακεδονικού Κοζάνης η οποία καλείτε να κάνει ένα δύσκολο βήμα φέτος στην Δ’ Εθνική. Στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνουμε πιστεύω πως ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο να ξεφεύγει από τα προβλήματά του. Εμείς στον Αθλητισμό υποσχόμαστε πως θα τους προσφέρουν το καλύτερο δυνατό και τους θέλουμε δίπλα μας …»

www.fcmakedonikos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.