Οι 3 Σουλτάνοι του χαρατσιού της ΔΕΗ



samaras_kouvelis_beni8975876Αρχικά ο κ. Σαμαράς είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει εντελώς το χαράτσι στα ακίνητα που επέβαλαν μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ Παπανδρέου και Βενιζέλος. Προεκλογικά έκανε μια πολιτική κυβίστηση και υποσχέθηκε πως δεν θα καταργηθεί εντελώς, αλλά ότι όλοι οι φόροι για τα ακίνητα θα ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο τέλος και θα επιβάλλονται χωριστά μέσω εφοριών. Χθες, κάνοντας μια ακόμα πολιτική κυβίστηση και ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την αρχική γραμμή Παπανδρέου – Βενιζέλου (τους οποίους τότε καταδίκαζε), αποφάσισε, μέσω του υπουργού του επί των οικονομικών, να επιβληθεί το γνωστό απάνθρωπο χαράτσι, ενσωματωμένο και πάλι μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εννοείται πως αυτή η απόφαση θα επιφέρει και τις γνωστές απειλές για διακοπή του ρεύματος.

Την νέα αυτή θέση του κ. Σαμαρά, είναι βέβαιο πως θα την αντιμετωπίσει…. η κοινωνία, όπως εκείνη ξέρει, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τα προτάγματά της.

Πέρα, όμως από αυτό, εκείνο που επιπλέον μας ανησυχεί είναι η περαιτέρω απαξίωση της ΔΕΗ ενόψει μάλιστα αποκρατικοποιήσεων. Είναι γνωστό ότι η ΔΕΗ έχει απολέσει πολλά χρήματα από οφειλέτες καταναλωτές εξ αιτίας της αδυναμίας καταβολής του χαρατσιού. Επομένως, η επαναφορά του χαρατσιού θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των εσόδων της ΔΕΗ, με κίνδυνο τελικά να ξεπουληθεί για ψιχία. Αυτό το αντιλαμβάνεται άραγε ο κ. Σαμαράς;

ΥΓ. Ο κ. Κουβέλης και οι υπόλοιποι της ΔΗΜΑΡ τι λένε για το θέμα αυτό; Είναι άραγε αριστεροί κοινωνιστές ή είναι απλά θεσιλάγνοι;

Πέτρος Χασάπης
olympia.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.