Κατασκευή αρδευτικού καναλιού στην Κάτω Κώμη



adreutiko_kato_komis8768Ένα έργο πνοής για την τοπική κοινότητα Κάτω Κώμης και τις όμορες περιοχές, πραγματοποίησε ο Δήμος Κοζάνης, υδροδοτώντας χιλιάδες εκτάσεις από την περιοχή «Ταρλάς» έως τον «Άγιο Κωνσταντίνο». Εκατοντάδες κυβικά νερού που παρέμεναν ανεκμετάλλευτα, αξιοποιούνται με αυτό το έργο, υδροδοτώντας πλήθος εκτάσεων.

Το αρδευτικό έργο που ήταν έντονη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας,  δημιουργεί αναπτυξιακή προοπτική στην ευρύτερη περιοχή, δίνει υπεραξία στα υπάρχοντα κτήματα, ενώ αποτελεί πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους.

Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κοζάνης κ. Βαγγέλης Καραπάτσιος, « ο Δήμος Κοζάνης δίνει ιδιαίτερη σημασία στον πρωτογενή τομέα και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Με την εκτροπή του νερού καταφέραμε να δώσουμε νερό στα υπάρχοντα χωράφια δίνοντας οικονομικό όφελος στην περιοχή».

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Κώμης κ. Κωνσταντίνος Ζυμάρας τόνισε πως «το αυλάκι που είχε να λειτουργήσει 35 χρόνια, ξαναλειτουργεί έπειτα από απαίτηση της τοπικής κοινότητας και την ανταπόκριση του Δήμου, παρόλο το έργο ήταν δύσκολο και απαίτησε πολύ εργασία».

Ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Κώμης κ. Παρασκευάς Τούνας επεσήμανε « θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Δήμο Κοζάνης και όλους όσους συνέβαλαν στην  πραγματοποίηση αυτού του έργου, δίνοντας υπεραξία στις εκτάσεις ».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.