Ο Στουρνάρας και… τα στουρνάρια! Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!



stournaras_310_231_280_160Πολλοί συνέλληνες τσίμπησαν το “δόλωμα” της επαναδιαπραγμάτευσης, που τους κούνησαν μπροστά στα μάτια τους Σαμαράδες και Βενιζέλοι το διάστημα μεταξύ 6 Μαΐου και 17 Ιουνίου. Νωρίτερα ίσχυε μόνο η δέσμευση της υπογραφής, μετά το στραπάτσο της 6ης Μαΐου, υπήρξε η επαναδιαπραγμάτευση…

“Υπήρξε”, όταν λέμε “υπήρξε”, εννοούμε στα λόγια, μην φανταστείτε τίποτε άλλο, υπήρξε μόνο και μόνο για να τσιμπήσουν όσοι αντιμνημονιακοί φοβόντουσαν το “άγνωστο” μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και τσίμπησαν αρκετοί. Τώρα όμως που η κάλπη αποτελεί παρελθόν, οι συγκυβερνητικοί της κυβέρνησης Παπαδήμου, με την προσθήκη του “αριστερού πρόσημου”, ξαναθυμήθηκαν τα… παλιά και η θέση τους πλέον είναι “επαναδιαπραγμάτευση γιοκ”.

Με τον πιο επίσημο τρόπο το είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας που δήλωσε στους Financial Times: “Το πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας.

Η θέση του Στουρνάρα είναι απολύτως κατανοητή, γιατί ο άνθρωπος είναι πιο μνημονιακός και από τους Τροϊκανούς.

Η θέση των Σαμαρά και Βενιζέλου είναι επίσης απολύτως κατανοητή, γιατί οι άνθρωποι μόνο για την υπογραφή τους στην Μέρκελ νοιάζονται.

Μόνο τη θέση του μπαρμπα-Φώτη δεν καταλαβαίνω, ίσως επειδή δεν θέλω να παραδεχτώ ότι λένε αλήθεια οι εχθροί του, όταν μιλάνε για “δεκανίκια” και “εξαπτέρυγα”. Όμως αν παραμείνει βουβός στο διαφαινόμενο πάγωμα της λαϊκής εντολής της επαναδιαπραγμάτευσης, τότε θα αναγκαστώ να πιστέψω ότι μάλλον έχουν δίκιο οι εχθροί του.

Διότι, μέχρι και ο “δεξιός” Νικολόπουλος αντέδρασε, ο μπαρμπα Φώτης θα μείνει βουβός;

Ο “υπεύθυνος αριστερός” Κουβέλης “θα μείνει Παυλόπουλος” μπροστά στη βία της κοινωνικής εξαθλίωσης της πιστής τήρησης του μνημονίου, σε εργασιακά, ασφαλιστικό, μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες κλπ;

tilevoasartas

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.