Αξιοποίηση της ενεργειακής τεχνογνωσίας προτείνει η Δήμαρχος Εορδαίας



deikozani_00_500x400Ξεκίνησαν οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου με θέμα «Μετάβαση: η ώρα μετά την εξάντληση του λιγνίτη», που διοργανώνουν το Ελληνογερμανικό δίκτυο, το δίκτυο ενεργειακών δήμων Ελλάδος και το ίδρυμα «FRIEDRICHEBERTSTINFTUNG» στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαϊδα.

Στην εισήγησή της η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου προσδιόρισε τον στόχο του Δήμου για την μεταλιγνιτική εποχή λέγοντας πως στόχος του Δήμου, είναι η μετάβαση από τη λιγνιτική κουλτούρα στην ενεργειακή καινοτομία και σε επενδύσεις με μέτοχο τον Δήμο, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με ανεμογεννήτριες στις ορεινές περιοχές, με μικρά φωτοβολταϊκά πάρκα, με υδροηλεκτρικά έργα, για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος, με αξιοποίηση της ενεργειακής τεχνογνωσίας και πρωτοπορίας της περιοχής μας.

Πανεπιστημιακοί και από τις δύο χώρες, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι τις Αυτοδιοίκησης και ενεργειακών φορέων, καταθέτουν τις απόψεις τους στο συνέδριο σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης νέων μορφών ενέργειας. Στόχος του συνεδρίου να μεταφερθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκόμισαν λιγνιτοφόρες περιοχές της Γερμανίας με την εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ώστε ανάλογες πρακτικές να εφαρμοστούν και στη χώρα μας με πολλαπλά οφέλη για την Αυτοδιοίκηση.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.