Ασφαλιστικά μέτρα από τους δήμους Σερβίων – Βελβεντού και Δεσκάτης;fragma_Ilar4.7.12Τη δικαστική οδό με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ ΑΕ φαίνεται να επιλέγουν οι δήμοι Σερβίων – Βελβεντού και Δεσκάτης, προκειμένου να διασφαλίσουν την εκτέλεση των ανταποδοτικών έργων (αποκατάσταση θιγομένων υποδομών, κατασκευή πεζογέφυρας και διάσωση του μνημείου της σκήτης του Οσίου Νικάνορα στη Ζάβορδα, αρδευτικά Ελάτης και Φρουρίου, αποκατάσταση περιβάλλοντος κατάντι του φράγματος, έργα ανάπλασης και χώροι αναψυχής, αποζημίωση χρήσης αμμοχάλικων και αργιλοχώματος, επίλυση θεμάτων απαλλοτριώσεων, κ.α.), από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ με την κατασκευή και λειτουργία του φράγματος, του ΥΗ Σταθμού και της Λίμνης Ιλαρίωνα.

Η βούληση αυτή εκφράστηκε στην συγκέντρωση που έγινε στην Ελάτη την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης (δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος και αντιδήμαρχος Γιάννης Τσιτσόπουλος, αντιδήμαρχος Δεσκάτης Γιώργος Μωυσιάδης, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ελάτης Γιώργος Μπισιρίτσας) και φορέων-συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Και ασφαλώς είναι το επιστέγασμα των αιτημάτων που έχουν διατυπωθεί ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρόνια από τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς αυτούς (Συντονιστικό Όργανο για τη σωτηρία της σκήτης του Αγίου Νικάνορα και την αποκατάσταση της κατακλυζόμενης πεζογέφυρας Ελάτης-Ζάβορδας,  Αγροτικός Σύλλογος Ελάτης, Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Φρουρίου κ.α.).

Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια των νομικών, με πιθανή την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων τις επόμενες ημέρες. Η προοπτική αυτή της κατάθεσης των ασφαλιστικών μέτρων και της δικαίωσης των αιτούντων, αναμένεται να επιφέρει καθυστέρηση στην έναρξη της πλήρωσης της λίμνης που έχει προγραμματιστεί για το τρίτο δεκαήμερο τρέχοντος μηνός και κατ’ επέκταση καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του ΥΗΣ Ιλαρίωνα.

Γιώργος Μαστρ.
mikrovalto.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.