Επιχείρηση ευπρεπισμού της Πτολεμαΐδας!



Ptolemaida_apo_psila342Και διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στις αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού

Αγώνα δρόμου κάνουν τα συνεργεία πρασίνου και όχι μόνο, του δήμου Εορδαίας, για να περιποιηθούν πάρκα, πλατείες και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Εδώ και μέρες προσωπικό του τμήματος πρασίνου εργάζεται από το πρωί σε όλη σχεδόν την πόλη, καθώς αλλού κόβουν χόρτα και περιποιούνται το γρασίδι, αλλού- όπως για παράδειγμα στο Παλιό Πάρκο και στο πάρκο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης επισκευάζουν τα σιντριβάνια και αλλού ασβεστώνουν κράσπεδα και δέντρα.

«Ο κόσμος έχει την εντύπωση ότι τώρα ξεκινήσαμε τον ευπρεπισμό της πόλης, αλλά δεν είναι έτσι. Εμείς συνεχίζουμε αυτό που κάναμε, απλά τώρα πήραμε έκτακτο προσωπικό στο δήμο, πήραμε 18 συμβασιούχους και καταφέραμε να συγκροτήσουμε περισσότερα συνεργεία», δήλωσε στον «Π» ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Απόστολος Χατζόπουλος. Ανέφερε ότι ο δήμος τώρα που έχει περισσότερα άτομα προσπαθεί να ευπρεπίσει καίρια σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα την είσοδο της πόλης από Κοζάνη, όπου καθαρίστηκαν οι νησίδες και τοποθετήθηκε νάιλον και χαλίκι από πάνω για να μην βγουν καινούρια χόρτα, ενώ παράλληλα θα αποκατασταθεί και ένα τμήμα του φωτισμού.

Ανέφερε ότι συνεργεία καθαρίζουν ήδη τον υπαίθριο χώρο μπροστά από τις αποθήκες του Αγροτικού συνεταιρισμού προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος σε χώρο στάθμευσης για τα λεωφορεία και τα φορτηγά και να απελευθερωθεί η κεντρική οδός στο ύψος των αποθηκών.

Παρεμβάσεις όμως γίνονται και στο πάρκο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου, στο Παλιό Πάρκο και στο πάρκο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπου αποκαθίστανται τα σπασμένα παγκάκια, βάφονται τα κράσπεδα και οι κορμοί των δέντρων. Στη συνέχεια θα βαφτούν τα κάγκελα του Παλιού πάρκου, ενώ υδραυλικοί κάνουν εργασίες αποκατάστασης των σιντριβανιών του Παλιού πάρκου και της Βιβλιοθήκης, όπου μάλιστα διαπιστώθηκε και η κλοπή της αντλίας η οποία και αντικαταστάθηκε.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις γίνονται στη βόρεια είσοδο της πόλης (περιοχή Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικών Αστυνομικών) όπου καθαρίστηκαν και βάφτηκαν οι νησίδες αλλά και στο πάρκο των νέων Εργατικών Κατοικιών.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος, μέσα στις επόμενες μέρες συνεργεία του δήμου θα βάψουν το κτήριο της Βιβλιοθήκης καθώς οι τοίχοι είναι γεμάτοι από συνθήματα και γκράφιτι, ενώ θα αλλαχθούν και τα καλάθια απορριμμάτων στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Ο κ. Χατζόπουλος τόνισε ότι στην επίβλεψη των εργασιών και το συντονισμό των συνεργείων επιστρατεύτηκε και ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Εορδαίας Γιώργος Καραΐσκος, μια και πλέον μαζί με τους διμηνίτες που προσλήφθηκαν το τμήμα πρασίνου έχει αυτή τη στιγμή διάσπαρτα συνεργεία με 24 άτομα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει δημόσια ευχαριστίες για την αμέριστη βοήθεια που παρέχει.

Ο αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι κάποιες από τις εργασίες που γίνονται αυτή την περίοδο έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό, απέδωσε όμως την καθυστέρηση στην έλλειψη προσωπικού: «Τώρα που πήραμε τους συμβασιούχους τρέχουμε να προλάβουμε», είπε και απηύθυνε έκκληση σους δημότες να σεβαστούν αυτήν προσπάθεια που γίνεται αλλά και να φροντίζουν να κρατούν την πόλη καθαρή, «διότι δεν είναι μονάχα η πόλη αλλά και δεκάδες οικισμοί του δήμου που έχουν επίσης ανάγκη φροντίδας, αποκατάστασης βλαβών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και προσωπικό για την περιποίηση του πρασίνου».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.