Και δικηγόρος στην εγκληματική οργάνωση της Β. Ελλάδας – 23 οι συλλήψεις – Πυροβολούσαν ακόμα και αστυνομικούς! ΒΙΝΤΕΟ



oplaaaaaaa_530_355Ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν στην Καβάλα, εκτός από το δικηγόρο, είναι ο ειδικός φρουρός που τους προμήθευε με εξοπλισμό αλλά και οι τρεις αρχηγοι της οργάνωσης που έκανε μεταξύ άλλων πέντε ένοπλες ληστείες τραπεζών, προκάλεσε εκρήξεις σε Α.Τ.Μ. και έκανε επιθέσεις κατά αστυνομικών!

Τα 23 μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν, ηλικίας 24 έως 50 ετών, εμπλέκονται σε πέντε ένοπλες ληστείες τραπεζών, με τη χρήση βαρέου οπλισμού στις περιοχές της Καβάλας, Σερρών, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα από 03-04-2012 έως 18-06-2012.

Επίσης, έκαναν 10 διαρρήξεις σε Α.Τ.Μ. στις περιοχές της Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Σίνδου και Έβρου, εννέα από τις οποίες με τη χρήση εκρηκτικών υλών, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2011 έως 03-06-2012.

Το πολυμελές κύκλωμα είχε έδρα την Καβάλα και πλούσια δράση στο ενεργητικό της στη Βόρεια Ελλάδα με συνολική “λεία” που προσεγγίζει τις 450.000 ευρώ.

Τι αποκάλυψε η Αστυνομική έρευνα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2011 οπότε τα

μέλη της έπιασαν “δουλειά” κάνοντας ληστείες και διαρρήξεις.

Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, για να αποφύγουν τη σύλληψη ενώ για να ξεφεύγουν χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, τα οποία είχαν κλέψει νωρίτερα από διάφορες περιοχές.

Επίσης, ένα μέλος της οργάνωσης έκανε τέσσερις ληστείες τραπεζών και δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων το χρονικό διάστημα από 16-07-2011 έως 23-08-2011, στις περιοχές της Ελευθερούπολης, Δράμας, Μαυροθάλασσας και Αλιστράτης Σερρών.
Ορισμένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκονται και σε υποθέσεις σχετικά με λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών και πλαστών χαρτονομισμάτων.

Σε έρευνες που έγιναν για την υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

6 πιστόλια
6 κυνηγετικές καραμπίνες
4 KALASHNIKOV
Ένα αυτόματο υποπολυβόλο
Ένα αεροβόλο
Ένα πιστόλι κρότου
Πλήθος φυσιγγίων
3 ράβδοι
5 ασύρματοι
Χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 266.000 ευρώ και 3.000 δολάρια
3 αλεξίσφαιρα γιλέκα
9 μαχαίρια
10 κροτίδες
4 κουκούλες full face
Ένα σπρέι αεριού
Ένα σιγαστήρα
Μια εκπαιδευτική χειροβομβίδα
6 πυροκροτητές
Ένας εκκενωτής ηλεκτρικού ρεύματος
Δυο καπέλα τύπου τζόκεϊ Ελληνικής Αστυνομίας
Μια μπλούζα Ελληνικής Αστυνομίας
Ναρκωτικές ουσίες (χασίς και χάπια)
Ένα καπνογόνο
Ένα πλαστικό δοχείο με 711 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης
4,5 μέτρα βραδύκαυστου παραγωγού σχοινιού
4,82 μέτρα ακαριαίας θρυαλλίδας

Επίσης, αναζητούνται επιπλέον επτά άτομα για διάφορα αδικήματα (παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, όπλα, ναρκωτικά).

Δύο από τους αποκαλούμενους “εγκεφάλους” της σπείρας γνωρίζονταν από τα σχολικά τους χρόνια και υπηρετούσαν μαζί στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ το τρίτο φερόμενο ως “ηγετικό στέλεχος” έχει συγγενικές σχέσεις με έναν από τους δύο.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τυχόν εμπλοκή των ατόμων και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Δείτε το βίντεο του redalert.gr με τα όπλα που χρησιμοποιούσαν:

newsit.gr

 

 


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.