Αι χάσου Γερμανέ!



ethniki_elladas_panigirizoun546Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Διαβάζω στο Πρώτο Θέμα, πως γερμανός δημοσιογράφος, παρακολουθεί στενά τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας, μόλις δύο ημέρες πριν το ντέρμπι Ελλάδα – Γερμανία. Ο ογκόλιθος της ευρωπαϊκής δημοσιογραφίας, νοίκιασε δωμάτιο ως οδοντίατρος για να «ξεσκεπάσει» τους ακόλαστους Έλληνες, ξεκινώντας απ το κόστος των δωματίων που επέλεξε να διαμείνει η αποστολή, καθώς λέει το δίκλινο που αυτός έκλεισε κοστίζει 93 ευρώ τη βραδιά.

Ο ογκόλιθος μένει δίπλα από το δωμάτιο του προπονητή της εθνικής μας, Φερνάντο Σάντος και κατασκοπεύοντας τον στον μπαλκόνι τον βλέπει να ανάβει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο και αυτό τον ενοχλεί. Τον ενοχλεί ακόμα που οι παίκτες είναι αξύριστοι, που φοράνε γαλανόλευκες σαγιονάρες, που πίνουν καφέ cappucino και Latte Macchiato. «Και η σκληρή δουλειά συνεχίζεται», γράφει, ειρωνικά, όπου τι να κάνουν οι παίκτες δηλαδή ως το παιχνίδι να σιδερώνουν τα πουκαμισά των Γερμανών διότι τους χρωστάμε με το αζημίωτο λεφτά; Ο Γιώργος Καραγκούνης, λέει, ο ογκόλιθος, βρίζει, λέγοντας «Μαλ@κες» , «Άντε γαμ@@ου…» και «Kiss My Ass»!

Το τελευταίο εμείς και φάλαγγα να μας κάνεις πιστεύουμε πως δε μπορεί όχι να το προφέρει, αλλά δεν ανήκει καν στην σφαίρα της φαντασίας του. Ακόμη, ο Γιώργος Σαμαράς «γυαλίζει το μαλλί του με βερνίκι παπουτσιών» ενώ «ο Φάνης Γκέκας, φορά ακουστικά και ακούει μουσική από το i-Phone του, ενώ τραγουδά δυνατά». Τα βράδια κατ’αυτόν τον Τιτάνα του γερμανικού γραπτού οι παίκτες διασκεδάζουν, προχωρώντας «χέρι-χέρι» (ώρα είναι να μας πει πως παίζουν και τσιγκολελέτα) μιλούν και γελάνε πολύ, πράγμα μάλλον κακό και απαγορευμένο αφού είμαστε φτωχοί.

Ότι η φυλλάδα ξοδεύεται για να γράφει ένας τύπος για τη γυαλάδα στα μαλλιά του Σαμαρά και το αν είναι φάλτσος ο Γκέκας, το λες και αίσθηση οικονομίας δηλαδή ή απλά αυτό που είναι λαϊκίστικη ηλιθιότητα;

Προς Θεού, μη νομίσετε πως το διαβάζουμε όλο αυτό σοβαρά. Διασκεδαστικό είναι να βλέπεις πως η ηλιθιότητα, το χαζοχιούμορ και η κιτρινίλα δεν είναι μόνο δίκες μας εφευρέσεις. Μαστίζουν και άλλες χώρες. Με καλύτερες οικονομίες…

kourdistoportocali.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.