Κοζάνη: Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία

ekloges_banner

Ομαλά και χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα άνοιξαν σήμερα στις 7 το πρωί οι κάλπες των εκλογών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι προσήλθαν κανονικά στα καθήκοντα τους, ενώ κάποια μικροπροβλήματα παρατηρήθηκαν στις εφορευτικές επιτροπές κυρίως σε τοπικές κοινότητες με μικρό αριθμό εγγεγραμμένων, τα οποία όμως επιλύθηκαν. Ειδικότερα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας, στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν σήμερα 362.660 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα συνολικά 828 εκλογικά τμήματα. Στις εκλογές αυτές δεν υπάρχει σταυροδοσία, αλλά λίστες των κομμάτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται συνολικά 204 υποψήφιοι βουλευτές.

Στην περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης, όπου εκλέγονται πέντε βουλευτές, υπάρχουν 82 υποψήφιοι από 18 κόμματα και περίπου 165.100 ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν σε 366 εκλογικά τμήματα. Στη μοναδική μονοεδρική εκλογική περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας, αυτής των Γρεβενών, 16 κόμματα με 36 υποψήφιους βουλευτές διεκδικούν την ψήφο των 44.360 ψηφοφόρων που θα προσέλθουν σε 123 εκλογικά τμήματα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στους εκλογικούς καταλόγους, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 63.208 και  τα εκλογικά τμήματα 144, συμμετέχουν  16 κόμματα και 42 υποψήφιοι βουλευτές. Στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας «κατεβαίνουν» 17 κόμματα με 44 υποψηφίους, ενώ οι ψηφοφόροι, που θα ψηφίσουν στα 195 εκλογικά τμήματα, είναι 90.170.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.