Κουκουλόπουλος: «Με συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις στηρίζουμε τους παραγωγούς»



koukoulopoulos_paris65467uj«Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες είναι συγκεκριμένες και ρεαλιστικές και είναι ικανές να τους στηρίξουν αποφασιστικά στην παραγωγική τους προσπάθεια».

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σε συγκέντρωση παραγωγών που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Βελβενδού, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τη δυνατότητα να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να παρουσιάσει τις βασικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες.

Προτάσεις οι οποίες αφορούν:

1. Τη διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αλλαγή στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.), με στόχο να αλλάξει το προτιμησιακό καθεστώς που εφαρμόζεται για να εισάγονται προϊόντα από τρίτες χώρες, χωρίς δασμούς. Το καθεστώς αυτό υπήρξε καταστροφικό καθώς επιτρέπει την αδασμολόγητη εισαγωγή των κύριων προϊόντων μας.
Γι΄ αυτό προτείνεται σε αντιστάθμισμα αυτού του προβλήματος να δοθούν στη χώρα μας
αυξημένες ενισχύσεις στον πρωτογενή τομέα
να αρθεί η απαγόρευση για νέες αμπελοκαλλιέργειες, και
να αυξηθούν οι ποσοστώσεις για το γάλα και τη ζάχαρη.

2. Την απαίτηση της Ελλάδας να πάρει προτεραιότητα η κατασκευή του δρόμου προς την Κεντρική Ευρώπη (άξονας 10 των διευρωπαϊκών δικτύων). Με το δρόμο αυτό η απόσταση ΕΓΝΑΤΙΑ- Μόναχο θα καλύπτεται μέσα σε οκτώ (8) ώρες, συμβάλλοντας στην ταχύτερη μεταφορά ευπαθών προϊόντων και ενισχύοντας και τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας.

3. Την ευκολότερη πρόσβαση των αγροτών σε καλλιεργήσιμη γη που ανήκει σε ιδιώτες, με όπλο τη φορολογία. Υπερφορολόγηση για τη γη που μένει χέρσα και φοροαπαλλαγές για τη γη που νοικιάζεται προς καλλιέργεια με χαμηλό τίμημα. Παράλληλα, θα μπει τέλος στην απαράδεκτη επιλογή της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε γη υψηλής απόδοσης.

4. Την επιτάχυνση των διαδικασιών για το πέρασμα των διευθύνσεων γεωργίας στους Δήμους, κάτι που σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ προβλέπεται να γίνει από 1-1-2013. Παράλληλα,
τη ριζική αναμόρφωση των υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρχει πραγματική υποστήριξη των παραγωγών (ο γεωπόνος δίπλα στον παραγωγό).
τη ριζική αποκέντρωση των σχεδίων βελτίωσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους κτηνοτρόφους.

5. Την παροχή κινήτρων για εγκατάσταση στην ύπαιθρο με
βελτίωση της πρόσβασης στα αστικά κέντρα με το πρόγραμμα ΣΥΝκοινωνία
επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που θα γίνεται με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια. Για τους οικισμούς όμως κάτω των 2.000 κατοίκων θα ισχύουν μόνο γεωγραφικά κριτήρια.

6. Τη δημιουργία ανοιχτών αγορών, σε συγκεκριμένα και σαφέστατα οριοθετημένα σημεία σε κάθε πόλη, όπου κάθε παραγωγός, εφόσον το επιθυμεί, θα μπορεί να διαθέτει απ΄ ευθείας τα προϊόντα του προς τους καταναλωτές.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.