Οκτώ νέα έργα σε φάση υλοποίησης στην Κοζάνη



kozani_plateia_nikis23525Σε φάση υλοποίησης βρίσκονται οκτώ νέα έργα προϋπολογισμού 36,3 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Πρόκειται για τα έργα: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού, προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, Εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης – ύδρευσης οικισμού Εράτυρας, προϋπολογισμού 1,65 εκατομμυρίων ευρώ και Βελτίωση οδού Μικροβάλτου – Λιβαδερού, προϋπολογισμού 2,99 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

Επίσης χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης: η Βελτίωση του δρόμου Σερβίων – Κοζάνης (Β’ φάση) προϋπολογισμού 4,3 εκατομμυρίων ευρώ και το Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης οικισμού Σιάτιστας, προϋπολογισμού 5,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σε φάση δημοπράτησης από το ΕΠΠΕΡΑΑ βρίσκεται και το Εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και Βιολογικός Σιάτιστας, προϋπολογισμού 13,5 εκατομμύριων ευρώ.

Σε φάση δημοπράτησης, μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», βρίσκεται και το Αρδευτικό Δίκτυο Σισανίου, προϋπολογισμού 3,35 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σε φάση αξιολόγησης στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται η βελτίωση του δρόμου Φούφα–Δροσερού προς Βαρικό, προϋπολογισμού 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Η υλοποίηση των έργων αυτών, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Γιάννη Σόκουτη «εντάσσονται στον ευρύτερο αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα της περιοχής».

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.