Δήμος Βοΐου: Σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης!



dimos_voiou_koinoniko_pantopoleio_voioΤα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βοΐου, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στη Σιάτιστα, ξεκινώντας έτσι και επίσημα τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής που αποτέλεσε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της δημοτικής αρχής, όπως σημείωσε και η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο έρχεται να συμβάλει με τον τρόπο του στη βοήθεια πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε βασικά προϊόντα, ιδιαιτέρως την τελευταία περίοδο όπου η κρίση έχει πλήξει πολλές κοινωνικές ομάδες.

Στην τελετή των εγκαινίων το παρόν έδωσε η δημοτική αρχή του Βοΐου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πολίτες, ενώ τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, Εφραίμ.

Τρόφιμα και ρούχα συγκεντρώθηκαν όλο το τελευταίο διάστημα από πολίτες που έδειξαν το ενδιαφέρον τους προκειμένου να συμβάλουν στη μεγάλη προσπάθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με τη δήμαρχο Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου, να ευχαριστεί τον καθένα προσωπικά που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής: «Αποδεικνύουμε σήμερα σαν κοινωνία πως έχουμε ακόμα ευαισθησίες και σκεφτόμαστε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα για τα βασικά αγαθά επιβίωσης. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή τη δομή ώστε να αμβλύνουμε όσο μπορούμε τις κοινωνικές αδικίες», σημείωσε.

Σε μήνυμα του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, το οποίο διαβάστηκε στην τελετή των εγκαινίων, τονίστηκε η συμπαράσταση της εκκλησίας σε αυτό το εγχείρημα ενώ παράλληλα ο μητροπολίτης κάλεσε τους πολίτες να επικρατήσει το εμείς από το εγώ.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτης Γαρούφος, οι κοινωνικές ομάδες που έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο, αποφασίστηκαν με κριτήρια που θέσπισε η επιτροπή διαχείρισης και έχουν να κάνουν με οικονομικές και κοινωνικές αναφορές.

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.