Αυτό το ακούσατε; Κάντε ένα έξυπνο τεστ ακοής!

akoi_banner97869

Αν νομίζετε ότι το θέμα δεν σας ενδιαφέρει επειδή είστε νέοι κάνετε λάθος. Η ηλικία από την οποία η ακοή αρχίζει να φθίνει σταδιακά είναι από τα 25 χρόνια. Στην ηλικία αυτή βέβαια η φθορά της ακοής είναι ανεπαίσθητη, δεν γίνεται αντιληπτή και δεν σας δημιουργεί πρόβλημα επικοινωνίας με τους γύρω σας. Σταδιακά η ακοή φθίνει όλο και περισσότερο, ενώ μετά τα 65 η βαρηκοϊα είναι εντονότερη. Σας παρουσιάζουμε μερικά τεστ για να ανακαλύψετε πόσο καλά ακούτε (Σας συμβουλεύουμε να μην είστε τόσο σίγουροι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση για τα αποτελέσματα τους γιατί μπορεί να εκπλαγείτε). Μην παραλείψετε εκτός από το τεστ να διαβάσετε και ένα κόλπο για να αποκτήσετε σούπερ ακοή.

Για να ελέγξετε την ακοή σας:

Ξεκινήστε να ελέγξετε την ακοή σας υπό την προϋπόθεση ότι δεν είστε συναχωμένοι ή κρυωμένοι γιατί τότε είναι φυσιολογικό να μην ακούτε τόσο καλά.

*Για να συγκρίνετε αν ακούτε το ίδιο καλά και από τα δύο αυτιά, βάλτε το ρολόι σας στο δεξί αυτί και έπειτα στο αριστερό, για να το διαπιστώσετε.

*Ανοίξτε την τηλεόραση σε χαμηλή ένταση (λ.χ. στη δεύτερη παύλα), ρυθμίστε τον ήχο χαμηλώνοντας τον σταδιακά μέχρι να πάψετε να ακούτε καλά και κρατήστε την ένταση σε αυτό το σημείο. Έπειτα απευθυνθείτε σε κάποιο άτομο που έχει την ίδια απόσταση με εσάς και ρωτήστε αν ακούει σε αυτήν την ένταση. Αν ακούει μάλλον έχετε κάποιο πρόβλημα.

2 Σημάδια ότι δεν ακούτε καλά:

*Ζητάτε συχνά σε μια παρέα να σας επαναλαμβάνουν μια κουβέντα.

*Οι γύρω σας παραπονιούνται ότι τους ενοχλεί η ένταση της τηλεόρασης.

Η εξέταση:

Για να γνωρίζετε με ακρίβεια αν ακούτε καλά θα πρέπει να ελέγξετε την ακοή σας με μια εξέταση που θα κάνετε. Πρόκειται για το ακουόγραμμα που είναι απλή, σύντομη και ανώδυνη εξέταση της ακοής .

Κάντε το τεστ της ακοής!

Ακόμη το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε στα πόσα Hertz αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τους θορύβους και να σας δώσει μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση της ακοής σας. Θα ακούσετε έναν ήχο στο βίντεο. Άλλοι το ακούνε αρκετά γρήγορα ενώ κάποιοι άλλοι πιο αργά. Θα ανακαλύψετε λοιπόν αν έχετε σούπερ ακοή, εξαιρετική, πολύ καλή ή και κάτω του μετρίου.

 

 

 

 

Αποκτήστε σούπερ ακοή αλλάζοντας το αυτί!

Αν πάλι δεν σας ικανοποίησε το αποτέλεσμα των παραπάνω τεστ σας έχουμε τη λύση. Εάν είστε κάπου που έχει πολύ θόρυβο και δεν μπορείτε να ακούσετε τον συνομιλητή σας, γιατί δεν μιλάει τόσο δυνατά, τότε σκύψτε προς το μέρος του με το δεξί αυτί. Το δεξί αυτί έχει την ιδιότητα να ακολουθεί τους γρήγορους ρυθμούς του λόγου, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής David Geffen του UCLA. Εάν τώρα προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το τραγούδι που παίζει χαμηλά, τότε στρέψτε το αριστερό σας αυτί προς τον ήχο γιατί έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει πιο εύκολα τους μουσικούς τόνους.

lifezone.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.