Η μαμά και ο μπαμπάς στην κάλπη!



babas_mama_kalpi8758Δεν είναι μόνο η ψήφος της γιαγιάς που απασχολεί έντονα αυτές τις ημέρες όσους έχουν φρικάρει με τον δικομματισμό. Ενόψει των εκλογών, πολλοί είναι έξαλλοι με τους γονείς τους και αναζητούν τρόπους να πείσουν τον μπαμπά και τη μαμά να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία.

Ένας τρόπος για να πείσετε τους γονείς σας να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία είναι να τους ανακοινώσετε πως σκέφτεστε σοβαρά να μεταναστεύσετε.

Μπορείτε να το κάνετε με τρόπο. Θα γεμίσετε το σπίτι με φυλλάδια από ταξιδιωτικά γραφεία και θα αρχίσετε να τηλεφωνείτε –τάχα μου αδιάφορα- σε αεροπορικές εταιρείες και να ρωτάτε τις τιμές των εισιτηρίων για Αυστραλία.

Μόλις η μαμά και ο μπαμπάς πάρουν χαμπάρι πως το καμάρι τους θα φύγει για τα ξένα, θα πέσουν στα πόδια σας – ο μπαμπάς στα πόδια της κορούλας και η μαμά στα πόδια του κανακάρη της. Εσείς κρατείστε την ψυχραιμία σας και πείτε με δραματικό ύφος:

«Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος». Συγγνώμη, λάθος, αυτό είναι από τραγούδι.

«Μαμά, μπαμπά, στην Ελλάδα δεν έχω πια ζωή. Είναι κλειστοί οι δρόμοι για μένα. Αν βγει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, εγώ έχω τελειώσει και θα με φάει η κακούργα ξενιτιά… (Εδώ κάνετε παύση και αναστενάζετε με καημό). Βέβαια, αν νικήσει η Αριστερά, θα έχω ελπίδες να ζήσω εδώ σαν άνθρωπος. Αλλά πώς να γίνει αυτό; Αφού, ακόμα κι εσείς, που τόσο λέτε πως με αγαπάτε, θα ψηφίσετε αυτά τα λαμόγια».

Λογικά, μετά από όλα αυτά, οι γονείς σας θα πέσουν ξεροί και θα σας ορκιστούν πως θα ψηφίσουν αριστερά κόμματα. Μην αρκεστείτε σε αυτό. Βάλτε τους να τηλεφωνήσουν σε όλους τους συγγενείς τους να τους πείσουν να ψηφίσουν ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ, για να μη φύγει μετανάστρια η Τζένη στην Αυστραλία.

Βέβαια, δεν αποκλείεται οι γονείς σας να είναι τίποτα φραγκάτοι –αφού, για να ψηφίζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία μάλλον έκαναν κομπίνες τόσα χρόνια και τα ‘χουν οικονομήσει χοντρά- , οπότε δεν θα μασήσουν στον εκβιασμό. Θα σας πουν «Τι λες μωρή ηλίθια; Γιατί να πας στην Αυστραλία, αφού είμαστε ζάπλουτοι και δεν χρειάζεται να δουλέψεις ποτέ στη ζωή σου;».

Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση των γονιών.

Αγοράζετε δέκα κουτιά με χάπια και τα κρύβετε κάπου, αλλά δεν τα κρύβετε και πάρα πολύ, ώστε να τα βρει η μάνα σας, όταν θα κάνει λάτρα στο σπίτι.

Μόλις η μαμά σας σας ρωτήσει τι είναι αυτά τα χάπια, εσείς κάνετε πως ταράζεστε, χάνετε τα λόγια σας, ψελλίζετε μερικές ασυναρτησίες και φεύγετε χωρίς να απαντήσετε.

Αυτό ήταν. Η μάνα σας έχει τρελαθεί. Κι επειδή δεν μπορεί να τρελαθεί μόνη της, παίρνει αμέσως τηλέφωνο τον μπαμπά σας και τρελαίνεται και ο μπαμπάς.

Αμέσως, η μαμά σας τηλεφωνεί στον καλύτερο σας φίλο ή στο αίσθημά σας. Εσείς τους έχετε προειδοποιήσει και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

«Γιάννη, βρήκα στο ντουλάπι του Πέτρου δέκα κουτιά με χάπια. Ξέρεις κάτι αγόρι μου; Κοντεύω να τρελαθώ»
«…»
«Γιάννη μου, σε ορκίζω στη ζωή της μάνας σου, αν ξέρεις κάτι, πες το μου! Σου μιλάει μια μάνα!»
«Κυρία Χατζηπεπόνη, δεν μπορώ να προδώσω τον φίλο μου»
«Τι είναι παιδί μου; Πες μου, σε παρακαλώ! Παίρνει χάπια ο Πέτρος; Μήπως τα πουλάει;»
«Όχι, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Μην ανησυχείτε»
«Τότε, τι τα θέλει τα χάπια;»
«Κοιτάξτε, κυρία Χατζηπεπόνη, δεν ξέρω αν κάνω καλά που σας το λέω αλλά εγώ σας έχω σαν μάνα μου, οπότε θα προδώσω την εμπιστοσύνη του φίλου μου και θα σας το πω: ο Πέτρος μου είπε πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει»
«Να αυτοκτονήσει;;; Χάνομαι!!! Γιατί θέλει να αυτοκτονήσει;;;»
«Ο Πέτρος είναι απογοητευμένος από την πολιτική κατάσταση. Μου εξομολογήθηκε πως, αν τα κόμματα της Αριστεράς δεν πάρουν τουλάχιστον ένα 40%, θα πάρει δέκα κουτιά με χάπια»
«Ωχ θεέ μου, τι με βρήκε την καψερή, τι θα κάνω τώρα;»
«Τι να σας πω; Εσείς τι θα ψηφίσετε;»
«Νέα Δημοκρατία. Έχει υποσχεθεί ο Παπαλαμόγιος πως θα μας δώσει μια καλή δουλειά στο εργοστάσιο»
«Κοιτάξτε, εγώ δεν θέλω να σας επηρεάσω αλλά δεν ψηφίζετε ΚΚΕ, μην κάνει καμιά τρέλα ο Πέτρος;»
«Βέβαια, ΚΚΕ θα ψηφίσω! Κι εγώ και ο άντρας μου και οι εργάτες στο εργοστάσιο. Θα πάω και θα πιάσω τους εργάτες και θα τους πω πως όποιος δεν ψηφίσει ΚΚΕ θα απολυθεί!»
«Δεν λέτε σε κάποιους εργάτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Να μοιραστούν οι ψήφοι, για να αναγκάσουμε τα κόμματα της Αριστεράς να ενωθούν»
«Ναι, Γιάννη μου, αυτό θα κάνω. Πρέπει να ενώσουμε την Αριστερά. Σε ευχαριστώ παιδί μου. Έσωσες τη ζωή του παιδιού μου!»

Καλά, αν ακολουθήσουμε όλοι αυτό το σχέδιο με την αυτοκτονία, τη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε λαϊκή δημοκρατία.

Καλή επιτυχία!

pitsirikos.net

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.